PA DE PAGÈS AMB Thermomix®

#Masas, panes y repostería 24 febrero 2021

Molt bon i assolellat dia!!


M'encanta l'olor del pa acabat de fer i com ja saps m'encanten les masses, són una debilitat per a mi!!!!


A casa ens encanta el pa i normalment mengem, però aquest que et porto avui, ha estat vist i no vist, ens ha encantat!!! És espectacular!!


La recepta que et porto es la de pa de pagès elaborat amb el nostre Thermomix® !!!! No té cap complicació, però requereix de temps de repòs i, com ja t'he comentat alguna vegada, aquestes masses no volen presses.




La recepta l'he tret del llibre "Panadería y bollería I" un llibre increïble si, com a mi, et fascinen les masses i t'agrada aprendre coses noves (si vols adquirir el llibre clica a sobre del nom i et portarà directe al lloc web)  ;) 


Per elaborar el pa, començarem per fer la massa mare. Aquesta massa et donarà per a 4 pans i podràs conservar-la perfectament a la nevera 6 dies.


MASSA MARE ( per 4 pans)


  • 250g de farina de força

  • 175g d'aigua mineral 

  • 5g de sal

  • 5g de llevat premsat fresc


ELABORACIÓ


  1. Posa al vas tots els ingredients de la massa mare i programa la funció amassar / 2 minuts. Bolca la massa en un bol gran i cobreix-la amb film transparent. Si vols fer el pa al matí, fes la massa mare a la nit i deixa-la reposar tota la nit a temperatura ambient, sinó reserva-la a la nevera 24h.






MASSA DE PA (Per 1 pa)


  • 500g de farina de força

  • 350g d'aigua mineral

  • 10g de sal

  • 100g de la massa mare ja fermentada

  • 5g de llevat premsat fresc


ELABORACIÓ



  1. Posa en el got la farina i l'aigua i programa amassar / 1 minut. Deixa reposar la massa dins el vas durant 1 hora.

  2. Passat aquest temps, afegeix la sal, la massa mare i el llevat i programa amassar / 5 minuts. Bolca la massa en un bol greixat, cobreix-lo amb film transparent i deixa reposar 15 minuts

  3. Plega la massa sobre si mateixa i dóna-li la volta. Cobreix amb film i deixa-la reposar 2 hores.

  4. Posa la massa en el taulell lleugerament enfarinat. Ajuda't amb una rasqueta perquè no es trenqui la massa. Aixafa-la lleugerament, sense passar-te, i dóna-li forma empenyent amb la vora de la mà d'un costat a l'altre. Moviments ràpids. Empolvora amb farina el banneton i col·loca la bola de massa amb la part llisa cap amunt (si no tens banneton pots posar-lo en un recipient de bambú rodó, perquè reposi i agafi forma o en una panera rodona folrada). Deixa reposar la massa fins que dobli el seu volum.

  5. Preescalfa el forn a 240ºC

  6. Folra la safata de forn amb paper d'enfornar i bolca el banneton amb un gir ràpid de 180ºC

  7. Polvoritza les parets del forn amb aigua per generar vapor i introdueix ràpidament la safata. Enforna a aquesta temperatura 10 minuts i després baixa la temperatura a 200 º C i enforna uns 40 minuts més. Per saber si està ben fet  colpeja la base del pa, si sona buit estarà a punt, sinó introdueix uns minuts més i comprova de nou.

  8. Deixa refredar el pa sobre una reixeta, talla llesques i a gaudir-lo!!!


 




Espero que t'animis a fer-lo per què estic convençuda que t'encantarà!! A casa han quedat super sorpresos!! 


Mil gràcies per passar-te per aquí i llegir-me. Recorda... si t'ha agradat el post deixa un like al final  ;)  ;)