PA DE PESSIC AL VAPOR SORPRENENT

#Masas, panes y repostería 18 noviembre 2020

Avui he descobert que ja no es necessari el forn per fer un pa de pessic espectacular !!!


L'altre dia se'm va espatllar el forn, i avui els petits m'han demanat que els fes un pa de pessic ... Em sonava que a cookidoo havia vist alguna recepta de pa de pessic al vapor, he buscat i he decidit provar a veure que tal ...


No et pots imaginar la meva reacció i la dels nens quan ha acabat de fer-se i hem vist el resultat ...


INCREÏBLE !!! Una esponjositat, textura i gust bestial!! 




Aquí et deixo la recepta que he utilitzat per fer-ho i t'animo a provar-lo. Estic convençuda que et sorprendrà tant com a mi!!


Necessitaràs:



  • 2 cullerades de sucre morè

  • 30 g de suc de llimona

  • 45 g de llet

  • 130 g de farina de rebosteria

  • 2 culleradetes de llevat químic en pols

  • 4 - 6 tires de pell de llimona

  • 130 g de sucre

  • 60 g de mantega a temperatura ambient (i una mica més per untar el motlle)

  • 2 ous

  • 800 g d'aigua


Procediment:



  1. Greixa amb mantega un motlle de corona d'alumini de Ø 21 cm i 6 cm d'alt o un motlle d'alumini d'un sol ús de cake d'1 litre de capacitat. Folra la base del motlle amb paper d'enfornar.Greixa també el paper amb mantega i escampar el sucre more per la base i les parets.

  2. Posa un bol sobre la tapa del vas i pesa el suc de llimona i la llet. Reserva.

  3. Posa un altre bol sobre la tapa del vas i pesa la farina. Afegeix el llevat, barreja i reserva.

  4. Posa en el got la pell de llimona i el sucre i polvoritza 10 seg / vel 10.

  5. Amb l'espàtula baixa els ingredients cap al fons del vas i afegeix la mantega i els ous. Barreja 30 seg / vel 3. Retira el cubilet, barreja 1 min / vel 3 i ves afegint alternativament la farina i la barreja de llet i suc de llimona. Acaba de barrejar amb l'espàtula i aboca al motlle preparat. Renta el got.

  6. Posa en el got l'aigua, situa el recipient Varoma en la seva posició amb el motlle cobert amb film transparent i col·loca sobre del motlle 2-3 fulls de paper de cuina. Tapa el Varoma i programa 45 min / Varoma / vel 1. Retira el motlle del Varoma. Treu el pa de pessic del motlle mentre està calent. Deixa arrofredar i a disfrutar-lo


*Pots acompanyar el pa de pessic amb xocolata desfeta, un cafè,... o fer una cobertura de xocolata i posar-la per sobre abans de servir!!




Si no s'hagués espatllat el forn, no crec que hagués provat mai a fer un pa de pessic al vapor, però t'asseguro que ara repetiré moltíssimes vegades !! No deixa de sorprendre'm Thermomix® !!!


Si tens qualsevol dubte a l'hora d'elaborar la recepta no dubtis en contactar.


Si t'ha agradat aquesta publicació no oblidis donar-li al Like al final ;-)


Molt feliç dimecres!!!!