AMANIDA AMB GELAT DE FORMATGE ROQUEFORT I VINAGRETA DE NOUS

#Verduras, hortalizas y ensaladas 13 noviembre 2020

Alguna vegada has vist una recepta que et crida l'atenció però no t'acabas de motivar a fer-la???



Doncs a mi m'ha passat amb aquesta amanida, sembla una recepta molt guai però no m'acabava de motivar a fer-la, fins que per a una classe em va tocar cuinar-la. Vaig al·lucinar moltíssim!! El contrast de l'amanida amb la fruita seca i el punt fresc del gelat...BRUTAAAAL!!!!


La recepta és de cookidoo però te la deixo igual, ja que és una boníssima idea com a entrant per aquest Nadal o per acompanyar els plats principals!!!



Abans de començar amb els ingredients aviso que de gelat surt molta quantitat, si vols fer lo just i no sou gaires comensals amb la meitat dels ingredients ja faràs!!


Ingredients per 6 raccions:


Gelat de formatge roquefort



  • 6 fulles de gelatina

  • Aigua freda per hidratar la gelatina

  • 250g de llet sencera

  • 500g de nata (35% matèria grasa)

  • 400g de formatge roquefort

  • 1 clara d'ou

  • 1 xorret de suc de llimona

  • 1 culleradeta de sal

  • 1-2  pessics de pebre mòlt


Vinagreta de nous



  • 50g de nous pelades i alguna més per decorar

  • 30 g de vinagre

  • 1/2 culleradeta de sal

  • 1-2 pessics de pebre mòlt

  • 90g d'oli d'oliva


Amanida



  • 400g de fulles variades d'enciam

  • 200g de tomàquets cherry

  • 3-4 cullerades de panses sense llavors


PROCEDIMENT



  1. Posa les fulles de gelatina en aigua per hidratar-les

  2. Posa la llet al vas i escalfa 2min / 60ºC / vel1

  3. Afegeix les fulles de gelatina hidratades i escorregudes i barreja 4seg / vel5

  4. Incorpora la nata, el formatge, la clara d'ou, la sal i el pebre i barreja 1min / vel3. Aboca en un recipient hermètic i deixa refredar. Després posa-ho al congelador un mínim de 4 hores. (Si el prepares d'un dia per l'altre hauràs de treure-ho almenys 1 hora abans per poder treballar-lo bé.). Renta el got

  5. En el got net i sec, pica les nous 3 seg / vel 5.

  6. Afegeix el vinagre, sal, pebre i l'oli d'oliva i barreja 20 seg / vel 3

  7. En 6 bols individuals, disposa les fulles d'amanida, els tomàquets cherry, les panses i les nous. Posa en el centre una bola de gelat, rega amb la vinagreta i serveix.


Només necessitaràs 15 minuts per preparar-la i 4 hores per arrofredar el gelat!!


* Aquesta recepta et demana formatge de roquefort, però si no t'agrada el pots canviar per Gorgonzola o rull de cabra que són cremosos però més suaus


Anima't a fer-la i explica'm el resultat!!