ORELLETES , AROMA DE FESTA MAJOR

#Postres y dulces 13 octubre 2016

ORELLETES , AROMA DE FESTA MAJORORELLETESIngredients: 4 ous70gr sucre70cc llet sencera70cc d'oli d'oliva125cc d'aigua bullida amb uns 30gr de matafaluga1 copa d'anís dolç700-750gr de farina de força15gr de llevat frescOli d'oliva per fregirSucre per posar pel damunt un cop fregides.Procès:-Blanquejar el ous amb el sucre 7 minuts, 37°, vel 4,  amb la papallona posada.-Desfeu el llevat amb L'aigua aromatitzada i junt amb la resta de liquids, ho afegiu al got.-Remeneu 5 segons a velocitat 3 i afegiu la farina tamitzada en tres o quatre cops. Barregeu a vel 6 uns 30 segons. Tot seguit amaseu durant 4 minuts vel espiga.-Es una masa molt fina, elàstica, fàcil d'estirar i que no s'ha d'enganxar als dits. Afegiu mes farina o aigua si cal.-Deixeu reposar la massa una hora dins el got tapat. S'ha d'evitar que es formi costra. Després formeu boletes d'uns 30-40 gr i les deixeu reposar 1/2 hora més,  tapades amb paper film, sucat amb oli.-Poseu oli damunt la superficie de treball i amb el rodet estireu les boles fins quedar quasi transparents de tan fines.-Amb compte, les agafeu i les poseu al recipient amb abundant  oli calent que haurem preparat i les fregiu pels dos costats fins quedar daurades. Es retiren amb unes pinces escorrent tot l'oli posible i les ensucrem.  Hem de vigilar que no es cremi l'oli.-S'han de guardar en una caixa de cartró o embolicades amb draps de cotó. Mai amb recipient hermètics perquè s'estoven.Les orelletes són típiques per les festes majors de molts pobles de Lleida. Antigament, uns dies abans de la festa, es preparaben amb la col.laboració dels membres de la familia, donat que podien arribar a fer entre 100 i 150 orelletes!!! Les hi donaven forma estirant-les amb el genoll cobert amb un drap, ( quina feinada!!!)  Son molt gormantes!!!