MANTEGA D’ AVELLANA AMB Thermomix® LLEIDA

#Postres y dulces 15 mayo 2018



Les avellanes són un fruit sec altament saludable: pel seu alt contingut en greixos saludables, un contingut destacable de proteïna, alt contingut en fibra, antioxidants com la vitamina E, minerals com calci, fòsfor, magnesi, manganès, coure.


Pel que fa a la mantega (es pot fer de qualsevol fruit sec) cada vegada està més difós el seu consum. És una manera de consumir fruits secs diferent, evitant el consum d’ altres productes amb ingredients poc recomanables.


Per gaudir al màxim de les seves propietats ens les hauríem de menjar crues. En aquesta recepta les torrarem lleugerament, només per realçar el seu gust. Mentre anem triturant, com ho fem a alta velocitat, anirem parant per evitar que s’ escalfi el contingut del vas.


Aquesta mantega la podem utilitzar per farcir una crep, untar una torrada, amb plàtan, en galetes, pastissos, ... Si hi afegim cacau, una mica d’ agave i un pessic de canyella tindrem una crema d’ avellanes i xocolata deliciosa i saludable!



Ingredients:


300 g d’ avellanes crues


Un pessic de sal marina sense refinar



Elaboració:


1.Posem les avellanes en una safata folrada amb paper de forn i la introduïm dins el forn uns 6 minuts a 170º anant remenant-les cada 2-3 minuts, just lleugerament torrades. Les retirem i deixem refredar uns minuts.


2.Posem les avellanes i la sal dins el vas del Thermomix® i triturem 20 seg/vel 5-9. Amb l’ espàtula baixem les restes cap al fons del vas i repetim tantes vegades com calgui per aconseguir una consistència de mantega.


3.Ho aboquem dins un pot de vidre i conservem a la nevera.