Recepta Pa de Pagès. Bellpuig-Lleida

#Masas, panes y repostería 23 marzo 2020

Avui, que és el segon dilluns de confinament contra el coronavirus, us explicaré la que és per a mi la millor recepta de pa que he fet mai. 




Amb Thermomix® , només cal barrejar els ingredients. La resta us ho explico aquí.


Primer prepareu els següents ingredients:



  • 160gr. de farina

  • 320gr. de farina de força

  • 300gr. d'aigua

  • 1 cullerada de llevat sec en pols per pastisseria

  • 2 cullerades de sal


També cal preparar un recipient apte per al forn amb tapa , ja sigui de vidre, d'alumini, de ceràmica, etc...


I ara explicaré tot el procés:



  1. Primer posarem dins el vas del Thermomix® les dues farines, el llevat i la sal i ho barregem tot 10segons/Velocitat 5

  2. Després hi afegim l'aigua i barregem 20segons/velociat 3.

  3. Una vegada tot barrejat, bolquem aquesta massa (la qual està bastant enganxosa) dins un bol prèviament sucat amb una mica d'oli, el tapem amb film transparent i també un drap de cuina a sobre. 

  4. HO DEIXEM REPOSAR 24 HORES

  5. Passat el temps, posem la massa sobre una superfície ben enfarinada i li fem uns plecs de dreta a esquerra i de darrere a davant. Li donarem la forma que vulguem i la deixarem reposar, tapat amb un bol capgirat, uns 45 minuts

  6. Quan falti 10 minuts, encenem el forn a 250ºC i hi col·loquem a dins el recipient amb la seva tapa on hi courem el pa. I quan el forn està ja a la temperatura, amb molt de compte, traiem la tapa del recipient i hi tirem una mica de farina i tot seguit la massa i tornem a tapar. Estarà a dins el forn 30 minuts, a 250ºC.

  7. Passats els 30 minuts, traurem la tapa del recipient i continuarem fornejant 15 minuts a la mateixa temperatura.

  8. I ja el podreu retirar, sempre damunt una reixeta per a que respiri per la part de sota.


 Us animo a que proveu aquesta recepta, i desitjo que us agradi tant com a nosaltres.


Feliç setmana !!