advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Lleida

Maria Clara Cos Quixal

Aquest és el meu blog a Thermomix® . Una de les meves inquietuds és l’ alimentació sana i natural.  El Thermomix® és l’ eina ideal per poder preparar des de la recepta més  senzilla a elaboracions complicades, amb una premissa important: fer-t’ho tu! Evitar al màxim els aliments processats que no ens ajuden a una nutrició saludable. És important tenir present que tot el que mengem te una gran repercussió en la nostra salut. Si vols saber-ne més, nomes cal que m’ ho demanis i t’ ajudaré encantada.

 

Aquest és el meu blog a Thermomix® . Una de les meves inquietuds és l’ alimentació sana i natural.  El Thermomix® és l’ eina ideal per poder preparar des de la recepta més  senzilla a elaboracions complicades, amb una premissa important: fer-t’ho tu! Evitar al màxim els aliments processats que no ens ajuden a una nutrició saludable. És important tenir present que tot el que mengem te una gran repercussió en la nostra salut. Si vols saber-ne més, nomes cal que m’ ho demanis i t’ ajudaré encantada.

 

Comprar Thermomix®

PA DE LLAVORS SENSE GLUTEN AMB Thermomix® . LLEIDA

11 May 2020
11 May 2020



Quan segueixes una alimentació sense gluten ja sigui per celiaquia, intolerància, antiinflamatòria,... o simplement perquè el digereixes millor no és fàcil trobar un pa que encaixi amb el que tu esperes d’ un pa! A més, els pans sense gluten que hi ha a la venda no portaran gluten però són processats i per tant poc saludables ja que si donem un cop d’ ull als ingredients veurem que n’ hi ha algun poc o gens recomanable. El mateix passa amb els preparats panificables comercials que la majoria porten com a ingredient principal el midó de blat de moro que és inflamatori.


El gluten és la proteïna de molts cereals i també del blat, és altament elàstic i fa que retingui el CO2 durant el procés de fermentació; donant al pa una consistència esponjosa, aglutinada i fa que les masses siguin fàcils de treballar.


Per fer un pa sense gluten, saludable, fàcil i que sigui boníssim he necessitat fer algunes proves per trobar la barreja que diguis ... visca!!!


Els cereals i pseudocereals sense gluten que utilitzem no son panificables. Per tant, per aconseguir una massa agradablement comestible, n’ haurem de fer una barreja. Afegeixo psyllium com aglutinant per evitar que s’ esmicoli que és la clofolla de la llavor d’ una planta anomenada Plantago ovata, indispensable al rebost de la cuina sense gluten. I per aguantar el CO2 que es genera durant el procés de llevat, donant-li esponjositat al pa hi afegeixo midó (que jo utilitzo de tapioca).


Al primer cop d’ ull us pot semblar que no és fàcil però jo us recomano que el proveu i segur que repetiu. Tot i que les masses sense gluten tenen una textura més enganxosa, es barregen molt ràpid.


Penseu que nosaltres som els únics responsables de la nostra alimentació. Com més conscients en siguem més aviat deixarem de dependre dels aliments processats.


Ingredients:


80 g de flocs civada sense gluten


100 g d’ arròs integral


80 g de fajol


50 g de midó de tapioca


1 cullerada de psyllium


1 cullerada de sucre de coco


1 culleradeta de sal


20 g de lli


15 g de pipes de gira-sol


15 g de pipes de carbassa


300 g d’ aigua


5-6 g de llevat deshidratat de pa


Preparació:


1.Preparem un motlle allargat d’ uns 20 cm amb paper de forn.


2.Posem dins el vas del Thermomix® els flocs de civada, l’ arròs i el fajol i programem 1 min/vel 5-10. Amb l’ espàtula baixem les restes de les parets cap al fons del vas i tornem a programar 30 seg/vel 5-10.


3.Afegim dins el vas el midó de tapioca,el psyllium, el sucre de coco, la sal, el lli, les pipes de gira-sol, les pipes de carbassa i barregem 15 seg/gir invers/vel 3. Reservem.


4.Posem dins el vas l’ aigua i el llevat (cuidant que ens caigui damunt de l’ aigua, no damunt de les ganivetes) i escalfem 1 min/37º/vel1.


5.Afegim la farina i llavors que teníem reservades i barregem 30 seg/vel 6.


6.Posem dins el motlle i deixem reposar durant unes 3-4 hores aproximadament a resguard del les corrents d’ aire i cobert amb un drap.


7.Escalfem el forn a 220ºC (dalt i baix). Courem durant 50-60 minuts (no és fàcil precisar el temps perquè no hi ha cap forn igual)


Solicita demostración