advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Lleida

Montse Granollers Saltiveri

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!

Albergínia farcida amb espinacs, ou i tonyina amb Thermomix® . Bellpuig-Lleida

19 January 2019
19 January 2019
L’albergínia (igual que el tomàquet) conté substàncies amb un alt poder antioxidant, protector de malalties cardiovasculars. Destaquen també pel seu contingut en vitamina C i A i minerals com el potassi, necessari per a l'activitat muscular i amb efecte diürètic, beneficiós per a les persones amb hipertensió. 


Totes dues hortalisses les podem trobar durant tot l'any, però és de juny a novembre quan són de millor qualitat i més gustoses. D'albergínia en tenim d'allargades, com les negres, les més habituals a Catalunya, i també les blanques i morades de Mallorca.



Per la recepta d’avui he utilitzat albergínies negres, tot i què podem fer-la amb el tipus d’albergínia que vulguem. 







Aquí teniu el pas a pas de la recepta d’ALBERGÍNIES FARCIDES AMB ESPINACS, OU I TONYINA

  


  1. Primer rentarem dues albergínies  i les tallarem per la meitat longitudinalment i amb un ganivet buidarem la part de l’interior, vigilant no arribar a tallar la pell. Reservem la polpa i col·loquem les 4 meitats d’albergínia repartides entre el recipient i la safata de varoma, ho salpebrem i tapem el varoma.

  2. Posarem 500gr d’aigua al vas, posarem el varoma prèviament preparat damunt la tapa i programarem 20min/T.VAROMA/V.1 . Retirem l’aigua del vas i reservem les meitats d’albergínia.

  3. Posem al vas 2 grans d’all, 150gr. de ceba, la polpa reservada de l’albergínia i 35gr. d’oli i trossejem 3seg/V.5 i a continuació sofregim 6min/T.120ºC/V.1

  4. Hi afegim 300gr. de fulles d’espinacs i programem 3min/T.120ºC/Gir Invers/V.1 (ajudarem a remenar introduïnt l’espàtula pel bocal de la tapa).

  5. Finalment hi afegirem una mica de sal, pebre, 2 ous, una cullerda de “farina de panís” i dos llaunes de tonyina i ho barregem 10seg/Gir invers/V.3

  6. Una vegada fet tot el farcit de les albergínies, ja podem posar les 4 meitats a una safata de forn, omplir-les amb el preparat i també podem posar-hi formatge ratllat per damunt.

  7. I ja només caldrà fornejar 10 o 15 minuts a 220ºC (aprox).


I la recepta ja està llesta per a servir-la.


Aquesta recepta també la podeu trobar a www.cookidoo.es i fer-la en cuina de guiada 


DESITJO QUE US AGRADI TANT COM A MI

Solicita demostración