advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Lleida

Montse Granollers Saltiveri

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!

PANETTONE DE XOCOLATA

17 December 2021

icon-clock Tiempo de preparación 05:00:00 mins

icon-persons Ración para 2 personas

17 December 2021

La recepta que sempre he fet del Panettone és treta d’un llibre que va sortir amb el model de Thermomix® TM31, que es diu Simplemente Espectacular. ‘Només hi faig un canvi: substituir les panses per xocolata’, ja sé que perd la gràcia , i que no és com la recepta original....., però a casa no se’l menjarien amb panses...

icon-list

Ingredientes

  • 100gr. de sucre
  • la pell d'una taronja
  • Per la massa mare:*70gr. de llet, *20gr de llevat fresc, *1 cull de sucre i *130gr de farina de força
  • 100gr de xocolata fondant
  • 60gr. de llet
  • 30gr. de mel
  • 2 ous mitjans
  • 30gr de llevat fresc
  • 30gr de tarongina (agua d'azahar)
  • 450 de farina de força
  • 1/2 cullerada de sal
  • 100gr de mantega a temperatura ambient tallada a trossets
  • 1 ou batut
icon-eat

Pasos de la receta

1 Paso

Primer polvoritzem el sucre amb la pell de taronja, tot dins el vas 30seg / V.5-10. i ho reservem dins un bol.

2 Paso

Després posem tots els ingredients de la massa mare dins el vas i programem 15seg/V.4. Traiem aquesta massa de dins el vas (normalment queden moltes boles petites), i en formem una bola. Preparem un bol ben gran amb aigua tèbia, i hi introduirem la massa, la qual ha de quedar la fons del bol. Esperarem al fet que aquesta massa floti al bol (15 minuts aprox.), i serà el moment que està a punt per pastar-la amb la resta d'ingredients.

3 Paso

Mentre ens esperem, posarem la xocolata dins el vas i li programarem TURBO 1 segon / 2 o 3 vegades. I ho reservem

4 Paso

Ara posarem dins el vas el sucre que prèviament hem polvoritzat , la massa mare, la llet, la mel, els ous, el llevat, l'aigua de tarongina, la farina i la sal, i programarem 3 minuts / Espiga

5 Paso

I tornem a programar 2 minuts / Espiga i mentre anirem afegint pel bocal la mantega.

6 Paso

Ara taparem amb un drap el Thermomix amb la massa a dins i esperarem a que la massa arribi a gairebé sortir pel forat del bocal, aproximadament serà una hora (tot depèn de la temperatura de la casa).

7 Paso

Passat el temps, baixem una mica la massa, i programem 1:30 minuts / Espiga i mentrestant afegirem la xocolata que tenim reservada.

Retirem la massa sobre una taula enfarinada i acabem de pastar amb les mans. La dividim amb dues unitats tallant la massa amb el ganivet, i li donem forma de bola a cada una i les col·loquem dins el motlle de panettone. Les pintem amb l'ou batut i ho deixem reposar 2:30H o 3:00H, ben bé fins que doblin el volum.

Pre-escalfem el forn *dalt i baix* a 180 °C, i quan estigui calent hi col·loquem les dues masses. Les fornejarem uns 40 minuts aproximadament. En el cas què veieu que a mitja cocció es recremen una mica de sobre, tapeu-los amb una mica de paper d'alumini.






icon-quotes

Una vegada tret del forn, només cal esperar que es refredin, .... i llest!!!!Desitjo que us agradi i que passeu unes MOLT BONES FESTES !!!! Salut !

image-thermomix

EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®

Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.

A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.

icon-thermomix-white Exportar receta
Solicita demostración