BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!
Home › Delegación Lleida › Montse Granollers Saltiveri › Salsas y guarniciones › Salsa de Calçot
Montse Granollers Saltiveri
BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!
¿Quieres que te llame Montse Granollers Saltiveri?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
¿Quieres hablar con Montse Granollers Saltiveri por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
Salsa de Calçot
04 February 2021Ara que és temps de fer calçotades, cal preparar una bona salsa per acompanyar.
La salsa de calçots és ideal, també, per servir amb qualsevol verdura cuita al vapor o a la brasa, també amb una amanida tipus xató, o també per posar sobre una coca amb ceba, etc..
Aquí teniu tot el procés de la recepta.
Primer cal preparar els següents ingredients:
- 100gr d'avellanes torrades
- 100gr d'ametlles torrades
- 1 pebrot escalivat
- 1 cap d'alls escalivat
- 1 tomaquet escalivat
- 2 nyores , possades en remull amb Aigua calenta, minim 2 hores)
- 1 llesca de pa torrat
- 150gr de líquid d'escalivar les verdures
- 30gr de vinagre
- 15gr de conyac
- 500gr d'oli
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- 1o 2 cullerades de sal
- 1 polsim de pebre negre
Anem a fer la Salsa:
- Primerament hem d'escalivar el pebrot, els alls i el tomàquet. Jo ho he fet al Varoma del Thermomix® . Primer cal posar 1000gr d'aigua al vas i preparar el recipient Varoma damunt la tapa del Thermomix® . Ara cal embolicar amb paper film cada peça sucada amb oli i posar-ho al recipient, tapar amb la tapa de varoma i programar 45 min / T. Varoma / V. 1. També podeu escalivar al forn (posant-ho dins una safata sucada amb oli uns 30 minuts a 200ºC), o bé a la flama)
- Una vegada passat el temps, desemboliquem les verdures escalivades, en guardem el suc i les pelem. Les reservem
- Ara activem la bàscula i posem una gerra damunt la tapa del Thermomix® i hi posem els 500gr d'oli. També reservem.
- Posem dins el vas net I sec les avellanes i les amtelles i piquem 20 segons / Velocitat 6,5
- Afegim al vas tots els ingredients que tenim preparats, menys l'oli, i ho triturem 10 segons / Velocitat 5-10
- Ara amb la tapa i el cubilete ben posat al seu lloc, programem velocitat 4 (sense temps) i anem tirant l'oli damunt la tapa per tal que vagi caient dins el vas i emulsioni.
- Quan ja no hi queda oli damunt la tapa, podem parar el Thermomix® i ja tenim la salsa feta
Desitjo que us agradi.
Bon profit