Thermomix® Lleida

Montse Granollers Saltiveri

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!

Salsa de Calçot

04 febrero 2021
04 febrero 2021
Categoría:

Ara que és temps de fer calçotades, cal preparar una bona salsa per acompanyar.


La salsa de calçots és ideal, també, per servir amb qualsevol verdura cuita al vapor o a la brasa, també amb una amanida tipus xató, o també per posar sobre una coca amb ceba, etc..


Aquí teniu tot el procés de la recepta.


Primer cal preparar els següents ingredients:



  • 100gr d'avellanes torrades

  • 100gr d'ametlles torrades

  • 1 pebrot escalivat

  • 1 cap d'alls escalivat

  • 1 tomaquet escalivat

  • 2 nyores , possades en remull amb Aigua calenta, minim 2 hores)

  • 1 llesca de pa torrat

  • 150gr de líquid d'escalivar les verdures

  • 30gr de vinagre

  • 15gr de conyac

  • 500gr d'oli

  • 1 cullerada de pebre vermell dolç

  • 1o 2 cullerades de sal 

  • 1 polsim de pebre negre


Anem a fer la Salsa:



  1. Primerament hem d'escalivar el pebrot, els alls i el tomàquet. Jo ho he fet al Varoma del Thermomix® . Primer cal posar 1000gr d'aigua al vas i preparar el recipient Varoma damunt la tapa del Thermomix® . Ara cal embolicar amb paper film cada peça sucada amb oli i posar-ho al recipient, tapar amb la tapa de varoma i programar 45 min / T. Varoma / V. 1. També podeu escalivar al forn (posant-ho dins una safata sucada amb oli uns 30 minuts a 200ºC), o bé a la flama)

  2. Una vegada passat el temps, desemboliquem les verdures escalivades, en guardem el suc i les pelem. Les reservem

  3. Ara activem la bàscula i posem una gerra damunt la tapa del Thermomix® i hi posem els 500gr  d'oli. També reservem.

  4. Posem dins el vas net I sec les avellanes i les amtelles i piquem 20 segons / Velocitat 6,5

  5. Afegim al vas tots els ingredients que tenim preparats, menys l'oli, i ho triturem 10 segons / Velocitat 5-10

  6. Ara amb la tapa i el cubilete ben posat al seu lloc, programem velocitat 4 (sense temps) i anem tirant l'oli damunt la tapa per tal que vagi caient dins el vas i emulsioni.

  7. Quan ja no hi queda oli damunt la tapa, podem parar el Thermomix® i ja tenim la salsa feta 


Desitjo que us agradi.


Bon profit 


Solicita demostración
04 febrero 2021