advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Lleida

Montse Granollers Saltiveri

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!

Salsa de Calçots feta amb Thermomix® _ Bellpuig_Lleida_

12 January 2022

icon-clock Tiempo de preparación 00:45:00 mins

icon-persons Ración para 10 personas

12 January 2022
Categoría:

Si és temps de calçotades, serà imprescindible acompanyar els Calçots amb una bona salsa.


Per tradició els calçots es couen, posant-los en una graella, a la flama de la llenya.


Després, amb la brasa que ens quedarà, hi courem la carn, la llonganissa, cansalada, etc...


Hi ha qui també cou els calçots al forn, i també seria una opció coure'ls al varoma del Thermomix® . En aquests dos casos serà per fer-ne amb menys quantitat, si fem una calçotada els 4-5 de casa és una bona opció, o si no disposem de zona exterior per fer foc també.


Per fer la salsa necessitem escalivar els pebrots, els alls i el tomàquet. Aquest també podem fer-ho a la brasa, al forn o al Varoma. Si voleu saber com fer-ho al varoma del vostre Thermomix® podeu veure la recepta aquí


Aquí us deixo la meva recepta. 

icon-list

Ingredientes

  • 100gr d'avellanes torrades
  • 100gr d'ametlles torrades
  • 1 pebrot vermell escalivat
  • 1 cap d'alls escalivats
  • 1 tomàquet escalivat
  • 2 nyores ( posades en remull amb aigua calenta unes dues hores)
  • 1 llesca de pa torrada
  • 150gr de lìquid sobrant d'escalivar (també pot ser el líquid de remullar les nyores)
  • 30gr de vinagre
  • 15gr de conyac
  • 500gr d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de pebre vermell
  • sal i pebre negre
icon-eat

Pasos de la receta

1 Paso

El primer que hem de fer és escalivar el pebrot, els alls i el tomàquet

2 Paso

Una vegada ho tenim escalivat i a punt. Pesem l'oli dins una gerra damunt de la tapa del Thermomix i ho reservem 

3 Paso

Ara posem al vas les avellanes, les ametlles i ho triturem 20 segons / Vel 7

4 Paso

Hi afegim la resta d'ingredients i ho triturem tot 15 segons / velocitat progressiva 5-10

5 Paso

Finalment, amb el cubilet posat a la tapa i sense programar temps, posem el selector de velocitat a V.4 i mentres anem afegint l'oli poc a poc sobre de la tapa per tal que emulsioni. 

Parem el Thermomix quan s'hagi acabat tot l'oli i ja tenim la salsa a punt per servir.

icon-quotes

D'aquesta recepta en surt molta quantitat, si us en sobra es guarda molt temps a la nevera i la podreu utilitzar per: romesco, per acompanyar verdures, per xatonada, etc...

image-thermomix

EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®

Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.

A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.

icon-thermomix-white Exportar receta
Solicita demostración
12 January 2022
icon-print-2