EL NOSTRE PANETTONE

#Masas, panes y repostería 29 diciembre 2019


La recepta que sempre he fet del Panettone és treta d’un llibre que va sortir amb el model de Thermomix® TM31, que es diu Simplemente Espectacular. ‘Només hi faig un canvi: substituir les panses per xocolata’, ja sé que perd la gràcia , i que no és com la recepta original....., però a casa no se’l menjarien amb panses...


Ahir vaig tornar a fer-lo, avui us la comparteixo i us animo a fer-lo. 


Prepareu els següents ingredients:



  • 100gr. de sucre

  • la pell d'una taronja


  • Per la massa mare:*70gr. de llet, *20gr de llevat fresc, *1 cull de sucre i *130gr de farina de força

  • 100gr de xocolata fondant

  • 60gr. de llet

  • 30gr. de mel

  • 2 ous mitjans

  • 30gr de llevat fresc

  • 30gr de tarongina (agua d'azahar)

  • 450 de farina de força

  • 1/2 cullerada de sal

  • 100gr de mantega a temperatura ambient tallada a trossets

  • 1 ou batut


I comencem  amb el procés:



  1. Primer polveritzem  el sucre amb la pell de taronja, tot dins el vas 30seg / V.5-10. i ho reservem dins un bol.

  2. Després posem tots els ingredients de la massa mare dins el vas i programem 15seg/V.4. Traiem aquesta massa de dins el vas (normalment queden moltes boletes petites), i en formem una bola. Preparem un bol ben gran amb aigua tèbia, i hi introduirem la massa, la qual ha de quedar la fons del bol. Esperarem al fet que aquesta massa floti al bol (15 minuts aprox), i serà el moment que està a punt per pastar-la amb la resta d'ingredients.

  3. Mentre ens esperem, posarem la xocolata dins el vas i li programarem TURBO 1segon / 2 o 3 vegades. I ho reservem

  4. Ara posarem dins el vas el sucre que prèviament hem polvoritzat , la massa mare, la llet, la mel, els ous, el llevat, l'aigua de tarongina, la farina i la sal, i programarem 3minuts / Espiga

  5. I tornem a programar 2minuts / Espiga i mentre anirem afegint pel bocal la mantega.

  6. Ara taparem amb un drap el Thermomix® amb la massa a dins i esperarem a que la massa arribi a gairebé sortir pel forat del bocal, aproximadament serà una hora (tot depén de la temperatura de la casa).

  7. Passat el temps, baixem una mica la massa, i programem 1:30 minuts / Espiga i mentrestant afegirem la xocolata que tenim reservada.

  8. Retirem la massa sobre una taula enfarinada i acabem de pastar amb les mans. La dividim amb dues unitats tallant la massa amb el ganivet, i li donem forma de bola a cada una i les col·loquem dins el motlle de panettone. Les pintem amb l'ou batut i ho deixem reposar 1:30H o 2:00H, ben bé fins que doblin el volum.

  9. Pre-escalfem el forn *dalt i baix* a 180 °C, i quan estigui calent hi col·loquem les dues masses. Les fornejarem uns 40 minuts aproximadament. En el cas què veieu que a mitja cocció es recremen una mica de sobre, tapeu-los amb una mica de paper d'alumini.


Una vegada tret del forn, només cal esperar que es refredin, .... i llest!!!!


Desitjo que us agrdai i que passeu unes MOLT BONES FESTES !!!! 


Salut !