advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Lleida

Montse Granollers Saltiveri

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!

BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!

EL NOSTRE PANETTONE

29 December 2019
29 December 2019


La recepta que sempre he fet del Panettone és treta d’un llibre que va sortir amb el model de Thermomix® TM31, que es diu Simplemente Espectacular. ‘Només hi faig un canvi: substituir les panses per xocolata’, ja sé que perd la gràcia , i que no és com la recepta original....., però a casa no se’l menjarien amb panses...


Ahir vaig tornar a fer-lo, avui us la comparteixo i us animo a fer-lo. 


Prepareu els següents ingredients:



  • 100gr. de sucre

  • la pell d'una taronja


  • Per la massa mare:*70gr. de llet, *20gr de llevat fresc, *1 cull de sucre i *130gr de farina de força

  • 100gr de xocolata fondant

  • 60gr. de llet

  • 30gr. de mel

  • 2 ous mitjans

  • 30gr de llevat fresc

  • 30gr de tarongina (agua d'azahar)

  • 450 de farina de força

  • 1/2 cullerada de sal

  • 100gr de mantega a temperatura ambient tallada a trossets

  • 1 ou batut


I comencem  amb el procés:



  1. Primer polveritzem  el sucre amb la pell de taronja, tot dins el vas 30seg / V.5-10. i ho reservem dins un bol.

  2. Després posem tots els ingredients de la massa mare dins el vas i programem 15seg/V.4. Traiem aquesta massa de dins el vas (normalment queden moltes boletes petites), i en formem una bola. Preparem un bol ben gran amb aigua tèbia, i hi introduirem la massa, la qual ha de quedar la fons del bol. Esperarem al fet que aquesta massa floti al bol (15 minuts aprox), i serà el moment que està a punt per pastar-la amb la resta d'ingredients.

  3. Mentre ens esperem, posarem la xocolata dins el vas i li programarem TURBO 1segon / 2 o 3 vegades. I ho reservem

  4. Ara posarem dins el vas el sucre que prèviament hem polvoritzat , la massa mare, la llet, la mel, els ous, el llevat, l'aigua de tarongina, la farina i la sal, i programarem 3minuts / Espiga

  5. I tornem a programar 2minuts / Espiga i mentre anirem afegint pel bocal la mantega.

  6. Ara taparem amb un drap el Thermomix® amb la massa a dins i esperarem a que la massa arribi a gairebé sortir pel forat del bocal, aproximadament serà una hora (tot depén de la temperatura de la casa).

  7. Passat el temps, baixem una mica la massa, i programem 1:30 minuts / Espiga i mentrestant afegirem la xocolata que tenim reservada.

  8. Retirem la massa sobre una taula enfarinada i acabem de pastar amb les mans. La dividim amb dues unitats tallant la massa amb el ganivet, i li donem forma de bola a cada una i les col·loquem dins el motlle de panettone. Les pintem amb l'ou batut i ho deixem reposar 2:30H o 3:00H, ben bé fins que doblin el volum.

  9. Pre-escalfem el forn *dalt i baix* a 180 °C, i quan estigui calent hi col·loquem les dues masses. Les fornejarem uns 40 minuts aproximadament. En el cas què veieu que a mitja cocció es recremen una mica de sobre, tapeu-los amb una mica de paper d'alumini.


Una vegada tret del forn, només cal esperar que es refredin, .... i llest!!!!


Desitjo que us agrdai i que passeu unes MOLT BONES FESTES !!!! 


Salut !

Solicita demostración