PASTÍS DE PERA, XOCOLATA I AVELLANA SENSE GLUTEN (Thermomix® LLEIDA)
#Masas, panes y repostería 13 marzo 2018
A casa ens agrada molt el pastís de poma i quan he de fer un pastís és el primer que em ve al cap. Sent Lleida terra de pera, també, no em deia mai el cor de fer-ne un pastís. Però aquest, a més de la pera té un seguit d’ ingredients que el fan irresistible:
-Xocolata si n’ ets amant t’ agradarà que sigui amarga (jo l’ he fet amb xocolata del 85% de cacau) i ho enriquim amb un plus de cacau amarg en pols.
-Avellana: és d’ aquells fruits secs poc utilitzat en la seva versió crua i li dóna un gust extraordinari.
-Mill és un cereal sense gluten, fa que la seva digestibilitat sigui més lleugera i amb l’ avantatge que ens en podem fer la farina amb el Thermomix®
- Sucre de coco és un alternativa al sucre més saludable i sense gust de coco ja que s’ extreu de la flor.
-Greix. Tot pastís necessita un greix per donar-li textura més agradable. Aquí podem fer servir el que ens faci sentir més còmodes. Jo acostumo a utilitzar oli de coco o oli d’ oliva verge extra.
Ja sé que és un pastís i per la contundència dels ingredients no en menjarem cada dia, però sempre hi ha un dia que hem de celebrar algun esdeveniment i segur que aquest us agradarà. Proveu-lo!
Ingredients:
180 g de mill
5 peres madures, pelades i a quarts
3 cullerades de suc de llimona
200 g d’ avellanes crues amb pell
200 g de xocolata negra a trossos
200 g de mantega o margarina vegetal sense hidrogenar
200 g de sucre de coco
4 ous grans
1 pessic de sal
1 culleradeta de canyella
50 g de llet o beguda vegetal
20 g de cacau amarg
2 culleradetes de llevat en pols
Sucre glass o canyella per decorar
Preparació:
1.Pelem les peres, hi afegim el suc de llimona, remenem i reservem.
2.Posem el mill dins el vas, molem 1 min/vel 10. Retirem a un bol.
3.Escalfem el forn a 180ºC (dalt i baix) o 160ºC amb ventilador. Preparem un motlle (aprox. 26 cm de diàmetre) amb paper de forn.
4.Posem les avellanes dins el vas del Thermomix® i les triturem 7 seg/vel 10. Aboquem juntament amb la farina i reservem.
5.Posem la xocolata dins el vas i trossegem 10 seg/vel 7. Amb l’ espàtula baixem les restes cap al fons del vas i desfem 2 min/50º/vel 2.
6.Afegim la mantega, el sucre, els ous, la sal, la canyella i barregem 1 min/vel 3.
7.Afegim la llet, la farina, les avellanes, el cacau, el llevat i barregem 30 seg/vel 5, mentre remenem amb l’ espàtula a través del forat de la tapa. Baixem les restes de les parets amb l’ espàtula i tornem a barrejar 5 seg/velocitat 5.
8.Aboquem la massa al motlle preparat i repartim les peres per damunt la massa. Posem al forn uns 50 minuts fins que al punxar-lo amb una agulla aquesta surti neta.
9.Deixarem que es refredi una mica dins el motlle, després posem al plat de servir i espolsarem amb la canyella en pols.