PASTÍS DE PERA, XOCOLATA I AVELLANA SENSE GLUTEN (Thermomix® LLEIDA)

#Masas, panes y repostería 13 marzo 2018



A casa ens agrada molt el pastís de poma i quan he de fer un pastís és el primer que em ve al cap. Sent Lleida terra de pera, també, no em deia mai el cor de fer-ne un pastís. Però aquest, a més de la pera té un seguit d’ ingredients que el fan irresistible:


-Xocolata si n’ ets amant t’ agradarà que sigui amarga (jo l’ he fet amb xocolata del 85% de cacau) i ho enriquim amb un plus de cacau amarg en pols.


-Avellana: és d’ aquells fruits secs poc utilitzat en la seva versió crua i li dóna un gust extraordinari.


-Mill és un cereal sense gluten, fa que la seva digestibilitat sigui més lleugera i amb l’ avantatge que ens en podem fer la farina amb el Thermomix®


- Sucre de coco és un alternativa al sucre més saludable i sense gust de coco ja que s’ extreu de la flor.


-Greix. Tot pastís necessita un greix per donar-li textura més agradable. Aquí podem fer servir el que ens faci sentir més còmodes. Jo acostumo a utilitzar oli de coco o oli d’ oliva verge extra.


Ja sé que és un pastís i per la contundència dels ingredients no en menjarem cada dia, però sempre hi ha un dia que hem de celebrar algun esdeveniment i segur que aquest us agradarà. Proveu-lo!




Ingredients:


180 g de mill


5 peres madures, pelades i a quarts


3 cullerades de suc de llimona


200 g d’ avellanes crues amb pell


200 g de xocolata negra a trossos


200 g de mantega o margarina vegetal sense hidrogenar



200 g de sucre de coco


4 ous grans


1 pessic de sal


1 culleradeta de canyella


50 g de llet o beguda vegetal


20 g de cacau amarg


2 culleradetes de llevat en pols


Sucre glass o canyella per decorar



Preparació:


1.Pelem les peres, hi afegim el suc de llimona, remenem i reservem.


2.Posem el mill dins el vas, molem 1 min/vel 10. Retirem a un bol.


3.Escalfem el forn a 180ºC (dalt i baix) o 160ºC amb ventilador. Preparem un motlle (aprox. 26 cm de diàmetre) amb paper de forn.


4.Posem les avellanes dins el vas del Thermomix® i les triturem 7 seg/vel 10. Aboquem juntament amb la farina i reservem.


5.Posem la xocolata dins el vas i trossegem 10 seg/vel 7. Amb l’ espàtula baixem les restes cap al fons del vas i desfem 2 min/50º/vel 2.


6.Afegim la mantega, el sucre, els ous, la sal, la canyella i barregem 1 min/vel 3.


7.Afegim la llet, la farina, les avellanes, el cacau, el llevat i barregem 30 seg/vel 5, mentre remenem amb l’ espàtula a través del forat de la tapa. Baixem les restes de les parets amb l’ espàtula i tornem a barrejar 5 seg/velocitat 5.


8.Aboquem la massa al motlle preparat i repartim les peres per damunt la massa. Posem al forn uns 50 minuts fins que al punxar-lo amb una agulla aquesta surti neta.


9.Deixarem que es refredi una mica dins el motlle, després posem al plat de servir i espolsarem amb la canyella en pols.