Hamburgueses vegetals amb SUPERLLAVORS , Thermomix® - Bellpuig - Lleida

#Verduras, hortalizas y ensaladas 02 marzo 2020

Avui us deixo una de les receptes que vam fer el passat dissabte a la Classe de SUPERALIMENTS.


Són les Hamburgueses Vegetals amb Superllavors 





Primer hem de preparar els següents ingredients:



  • 400gr de pastanaga

  • 450gr d’espinacs frescs

  • 1000gr d’aigua

  • 2 cullerades d’orenga

  • 1 ceba petita

  • 2 cullerades d’all en pols (o dos grans d’all)

  • 10 tomàquets secs sense sal, estovats amb aigua uns 30 minuts

  • 15 gr. D’oli d’oliva

  • 50gr. Llavors de gira-sol 

  • 50gr. Llavors de chia

  • 50gr. Llavors de lli 

  • 150gr. D’aigua amb una cullerada de sal dins un bol.


Una vegada tots els ingredients preparats , ja podem començar:



  1. Pre-escalfem el forn a 180ºC

  2. Primer posarem totes les llavors dins els vas i les polveritzem 20seg/V.10. Retirem del vas i ho afegim dins el bol amb aigua i sal, procurant que tot el pols de llavors quedi cobert d’aigua.

  3. Posem les pastanagues dins el vas i trossejem 6seg/V.6. Retirem dins un bol gran

  4. Posem els espinacs i l’aigua dins el vas i trossejem 5 seg/V.5. Retirem i colem a través del cistellet, i una vegada retirada tota l’aigua aboquem els espinacs dins el bol amb la pastanaga

  5. Afegim la ceba i l’all i trossegem 5 seg/V. 5. Retirem dins el bol amb la pastanaga i els espinacs.

  6. Afegim al vas els tomàquets i l’oli i trossegem 2seg/V.6. Retirem i reservem també dins el mateix bol

  7. Una vegada finalitzats tots els trossejats, afegirem dins el bol la barreja d’aigua i llavors reservada i anirem remenant amb l’espàtula. I ja podrem donar forma a les hamburgues. ( Nosaltres vam utilitzar uns motlles per emplatar per ajudar a donar forma).

  8. Posem totes les hamburgueses damunt un paper de forn i també a sobre d’una safata de forn per desprès fornejar-les uns 15 minuts a temperatura 180ºC


D’aquestes hamburgueses en podem fer moltes variables, (p.e. podem posar-hi carbassó en comptes d’espinacs, o moltes altres verdures..), o també podriem menjar-nos-les crues.


I fins aquí el procès..., us desitjo us agradin tant com a mi.


Bon profit !!