SMOOTHIE DE KALE AMB Thermomix® A LLEIDA

#Verduras, hortalizas y ensaladas 07 marzo 2018



Al meu voltant el verd és el color. És esperança, és harmonia, ...és clorofil·la! La clorofil·la és l’ encarregada de realitzar la fotosíntesi donant vida a les plantes, la seva estructura molecular és igual a la de la sang canviant l’ àtom de ferro central per un de magnesi. Això fa que els vegetals de fulla verda siguin d’ una gran riquesa nutricional. Però tenim un problema! Com les fulles de les plantes són molt fràgils fa que les seves cèl·lules estiguin altament protegides per una paret cel·lular formada per cel·lulosa que protegeix el contingut cel·lular i li dóna forma. Els nostres enzims digestius, però, no estan preparats per digerir la cel·lulosa. Per tant, la millor manera d’ accedir als seus nutrients és menjar la fulla verda en batuts i per això necessitem una batedora de gran potència. Que sigui líquid no vol dir que ens ho haguem de beure, ho hem d’ ensalivar, mastegar i prendre poc a poc. Si hi afegim alguna cosa que no triturem (com ara germinats, uns trossets d’ api, poma, ..) ens obligarà a mastegar, farà que ens sentim més saciats i ens omplirà d’ energia.


Hi ha moltes receptes de batuts,  us animo a que trobeu la combinació que us agradi i gaudiu!


Ingredients: 


1 branca d’ api gran amb les seves fulles tallat a trossos


3 fulles de Kale sense la tija


½ cogombre (si és eco no cal que el pelem)


2 branques de julivert


1 pera (si és eco no cal que pelem)


1 trosset de gingebre pelat


200 g d’ aigua


4-5 glaçons


Germinat d’ alfals 


Elaboració:


1.Posem tots els ingredients dins el vas del Thermomix® menys l’aigua. Triturem 30 segons a velocitat 5.


2.Afegim l’ aigua i triturem 1 minut a velocitat 5-10.


3.Servim i posem els germinats d’ alfals per sobre.