LASSANYA D’ ESPINACS CRUIDIVEGANA AMB Thermomix®

#Verduras, hortalizas y ensaladas 05 diciembre 2018



Fa uns dies que estic remenant ingredients per trobar algun plat que sigui fàcil d’ introduir en qualsevol menú festiu i apte per compartir amb tothom (tenint en compte que no es tingui cap al•lèrgia a algun dels ingredients, es clar!). Defugint dels greixos indesitjables i ple de nutrients que ens aportaran un toc fresc ens aquests dies que tenim l’ oportunitat de reunir-nos per celebrar les festes nadalenques.


La crema d’ anacards la podeu tenir preparada i reservar a la nevera amb un recipient de vidre hermètic. Pel que fa al carabassó i el farciment d’ espinacs us recomano que ho feu el mateix dia. Ja us avanço que és molt fàcil de preparar i el resultat us sorprendrà. Espero que us animeu a provar-la. Bon profit!!!



Ingredients:


1 carabassó gran


1 culleradeta de sal marina sense refinar


Crema d’ anacards:


200 g d’ anacards en cru en remull (de 4-8h)


2 cullerades soperes de llevat nutricional


1 culleradeta d’ all en pols


60 g de suc de llimona


20 g d’ oli d’ oliva verge extra


½ culleradeta de sal marina sense refinar


1 pessic de pebre negre


60 g d’ aigua


Farciment d’ espinacs:


100 g d’ espinacs frescos


150 g de xampinyons frescos


25 g de dàtil


1 cullerada de llevat nutricional


Suc de ½ llimona


2 cullerades de tamari


½ culleradeta de nou moscada


½ culleradeta de julivert



Elaboració:


1.Amb l’ ajut d’ una mandolina tallem el carabassó ben fi i el deixem reposar amb la sal, per treure l’ aigua.


2.Colem i esbandim els anacards amb l’ ajut del cistellet. Els posem dins el vas junt amb la resta d’ ingredients de la crema d’ anacards i ho triturem 12 seg/vel 5-10. Ha de quedar una crema fina i reservem.


3.Sense netejar el vas hi posem tots els ingredients del farciment amb l’ ordre que venen indicats i triturem 10 seg/vel 5-10.


4.Posem el carabassó damunt d’ un paper de cuina per eixugar l’ aigua.


5.Reservem 1/3 de la crema d’ anacards i la resta la barregem amb el farciment d’ espinacs.


6.Pel muntatge, amb l’ ajut d’ un cèrcol d’ emplatar posarem una capa de carabassó, una de farciment, una capa de carabassó, una de farciment, una capa de carabassó i acabem amb la crema d’ anacards. Podem decorar amb germinats o amb una fulla de julivert.


7.Servim.