Thermomix® Lleida

Maria Clara Cos Quixal

Aquest és el meu blog a Thermomix® . Una de les meves inquietuds és l’ alimentació sana i natural.  El Thermomix® és l’ eina ideal per poder preparar des de la recepta més  senzilla a elaboracions complicades, amb una premissa important: fer-t’ho tu! Evitar al màxim els aliments processats que no ens ajuden a una nutrició saludable. És important tenir present que tot el que mengem te una gran repercussió en la nostra salut. Si vols saber-ne més, nomes cal que m’ ho demanis i t’ ajudaré encantada.

 

Aquest és el meu blog a Thermomix® . Una de les meves inquietuds és l’ alimentació sana i natural.  El Thermomix® és l’ eina ideal per poder preparar des de la recepta més  senzilla a elaboracions complicades, amb una premissa important: fer-t’ho tu! Evitar al màxim els aliments processats que no ens ajuden a una nutrició saludable. És important tenir present que tot el que mengem te una gran repercussió en la nostra salut. Si vols saber-ne més, nomes cal que m’ ho demanis i t’ ajudaré encantada.

 

PATÉ DE CARXOFES AMB Thermomix®

08 December 2021

Tiempo de preparación 00:30:00 mins

Ración para 8 personas

08 December 2021

Els patés vegetals són senzills i ràpids d’ elaborar amb el Thermomix® , tenen un contingut nutricional molt important ja que ens aportaran proteïna (fruits sec) i és una manera fàcil de menjar vegetals.


En aquest paté utilitzarem carxofa fresca. Una hortalissa molt saludable però que sovint fa mandra de netejar. Us donaré uns consells molt pràctics per netejar-les:


1.Poseu-vos guants, així evitareu que les mans es tornin negres


2.Per treure les fulles exteriors que són dures, agafem la carxofa amb la tija cap baix i amb un ganivet fem com si peléssim una poma. No us faci por treure’n massa perquè si en queda de dures després és desagradable de menjar. Tallem la part de dalt que és molt dura i, en aquest cas, també la tija (només deixarem els cors). Les partim i retirem els pelets centrals amb la punta del ganivet


3.Per evitar que s’ oxidin les posarem amb aigua i unes gotes de suc de llimona a mesura que les anem netejant.


La seva principal temporada és durant la tardor i l’ hivern. Aquesta hortalissa presenta un contingut calòric molt baix i és diürètica. Ens aporta vitamina A, del grup B (B1, B2, B3 i B6). També és rica en calci, ferro, fòsfor, magnesi, antioxidants (flavonoides) i un contingut important de fibra soluble que és un gran aliment per la nostra microbiota.


Els anacards ens aportaran greixos saludables, proteïna i minerals com el coure i el magnesi. Els posem en remull per millorar la seva digestibilitat i farà que la textura del paté sigui més suau.


El suc de llimona ajudarà que el paté sigui més digestiu, alcalinitzant i aportant minerals i vitamines.


Hi he afegit vinagre d’ Umeboshi del qual podeu prescindir i canviar per sal. Jo us el recomano. S’ obté de la fermentació de les prunes Umeboshi (d’ origen japonès) amb sal. És probiòtic i ajuda a la nostra salut intestinal millorant la digestió. La seva acidesa és molt baixa, presenta un sabor salat i suau, donant un toc exel·lent a la recepta. El voldreu afegir a tot arreu!!!


Podem servir amb bastonets de pa, pastanaga, api,... o galetes salades


Proveu-lo i bon profit!

Ingredientes

  • 500 g de carxofes netes i partides a quarts (aproximadament 1 Kg de carxofes)
  • 300 g d’ aigua
  • 1suc de llimona
  • Sal
  • 50 g d’ anacards (en remull unes 8 hores)
  • 1 all
  • 5 branques de julivert (només les fulles)
  • 1-2 culleradetes de postres de mostassa
  • 1-2 pessics de pebre
  • 60 g d’ oli d’ oliva verge extra
  • 1 cullerada de vinagre d’ Umeboshi (opcional)

Pasos de la receta

1 Paso

Col·loquem la papallona a les ganivetes, incorporem les carxofes escorregudes, una culleradeta de suc de llimona i ½ culleradeta de sal, programem 18 min/100º/gir a l’ esquerra i velocitat 1.

2 Paso

Escorrem les carxofes amb l’ ajut de la cistelleta i les deixem refredar. Retirem la papallona.

3 Paso

Posem dins el vas els anacards escorreguts, l’ all i les fulles de julivert i les carxofes reservades, programem 30 seg/vel 7. Amb l’ ajut de l’ espàtula, baixem les restes de les parets del vas cap a les ganivetes. Si ho volem més fi, repetim aquest pas.

4 Paso

Afegim la mostassa, el pebre, l’ oli, el vinagre d’ Umeboshi i triturem 20 seg/vel 6. Pot ser que ens pugi el contingut cap dalt i les ganivetes no ho agafin. En aquest cas, parem el Thermomix®, amb l’ espàtula ho baixem i continuem triturant.

5 Paso

Servim 

EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®

Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.

A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.

Exportar receta
Solicita demostración