Panellets

#Postres y dulces 24 octubre 2018



Els panellets són els dolços típics de Tots Sants. No m’agrada utilitzar sucre però aquest dolç en porta i en quantitat! Si voleu una versió més saludable podeu utilitzar moniato en lloc de patata que us aportarà un punt de dolç, reduir la quantitat de sucre i utilitzar sucre de coco.


Per poder treballar la massa sense que s’ enganxi excessivament i els pinyons s’ hi aguantin, us recomano que feu la massa el dia abans de treballar-la i la guardeu a la nevera.


Els podeu fer de molts gustos però els de pinyons són els que més m’ agraden.


Animeu-vos a fer-los i bon profit!


Ingredients (per a 24-30 unitats):


Massa


250 g de sucre


La pell d' una llimona (només la part groga)


300 g d'ametlles crues i sense pell


50 g de patata cuita i freda


1 clara d'ou


Decoració


 2 cullerades de licor de taronja


Pell de taronja ratllada


10-12 cireres confitades


20g de coco ratllat


 2 cullerades de cafè soluble


100 g de pinyons


10-12 d'ametlles crues i sense pell


10 g de granet d'ametlla


2 rovells d'ou batuts



Preparació:


1. Posem dins el vas el sucre i programem 20seg /vel 5-10


2. Afegim la pell de la llimona i programem 20seg/vel 5-10


3. Afegim l’ ametlla i programem 10seg/vel6


4. Afegim la patata i la clara i programem 6seg /vel 6. Traiem la massa del vas, la posem dins una bossa de plàstic i deixem reposar 12 h com a mínim a la nevera.


5. Preescalfeu el forn 200º


6. Dividim la massa en 4 o 5 parts i preparem les diferents varietats.


Cirera: posem 120 g de massa en el got, afegiu 2 culleradetes d' almívar de les cireres, programem 10 seg/velocitat espiga. Formem boles, les aixafem una mica, decorem amb mitja cirereta confitada i pintem amb un rovell d’ ou batut.


Taronja: posem 120 g de massa al vas, afegim una culleradeta de pell de taronja ratllada i programem 5 seg/vel espiga. Formem boletes i les pintem amb rovell d’ ou batut.


Codonyat: estirem una porció de massa d'uns 120 g aprox. i formem un rectangle de 0,5 cm de gruix, 1 cm d'ample i el llarg necessari, col•loquem el codonyat al centre del rectangle i taquem la massa per formar un rotlle. Tallem porcions del rotlle i pintem amb rovell d’ ou batut.


Coco: posem 120 g de massa en el vas, afegim 10 g de coco i programem 5 seg/vel espiga. Formem piràmides, les arrebossem amb rovell i les passem pel coco ratllat restant.


Cafè: dissolem 2 cullerades de cafè soluble en 1 culleradeta d' aigua. L’aboquem dins el vas amb 120 g de massa aprox. i programem 5 seg/vel espiga. Formem boles, les aixafem lleugerament i marqui una línia amb la part de darrera del ganivet, imitant els grans de cafè. Si ho desitja pot afegir ½ culleradeta de cafè soluble al rovell abans de pintar-los.


Pinyons: formi boles, enganxem els pinyons i pintem amb el rovell.


Fruits secs: formem boles i decorem al gust utilitzant ametlles senceres, granet d'ametlla, avellanes, nous, etc. ... pintem amb rovell.


7. Posem a una safata de forn, folrada amb paper d'enfornar i posem al forn durant 5-8 minuts.