TIRAMISU CRUDIVEGÀ AMB Thermomix®

#Postres y dulces 05 diciembre 2018



Aquesta és una versió alternativa sense làctics, ni ous, ni sucre però molt bona, a l’ hora que ens aporta greixos i sucres amb la seva alternativa saludable.


La millor manera d’ aprofitar les propietats dels fruits secs és consumir-los en cru. D’ aquesta manera cal eliminar els inhibidors enzimàtics que són una protecció de la llavor per evitar que germinin i, alhora, en dificulten la digestió. Per eliminar aquests inhibidors enzimàtics només cal tenir-los en remull unes hores, així s’ activen i en millora l’ assimilació dels seus nutrients. Una altra manera d’ eliminar-los seria torrats però es farien malbé els greixos saludables.


Ho podeu preparar amb antelació ja que us aguantarà 4-5 dies a la nevera.


Espero que us agradi. Bon profit!


Ingredients:


150 g d’ avellanes crues


130 g de dàtils sense pinyol


1 culleradeta de cafè mòlt


1 culleradeta de tahina


200 g d’ anacards crus


40 g d’ oli de coco


½ culleradeta de vainilla de Bourbon


40 g de sucre bedoll o sucre de coco


1 pessic de sal marina sense refinar


110 g d’ aigua


Cacau 100% en pols per decorar



Elaboració:


1.Posem els anacards en remull, els hi deixarem un mínim de 4 hores.


2.Colem i esbandim els anacards, els posem dins el vas junt amb l’ oli de coco, la vainilla, el sucre de coco, la sal i l’ aigua. Triturem 10 seg/vel. 5-10, ens ha de quedar una crema i reservem.


3.Posem les avellanes dins el vas i les trossegem 5 seg/vel.6.


4.Hi afegim els dàtils, el cafè i la tahina i triturem 12 seg/vel 6. Ens quedarà una textura grollera que serà el que utilitzarem per la base.


5.Pel muntatge ho farem en porcions individuals començant per una capa de base, una capa de crema, un altra capa de base i acabarem amb una capa de crema. Ho deixarem refredar a la nevera unes 2 hores per agafar consistència. Al moment de servir, amb un colador fi espolsarem amb el cacau per sobre.