PASTÍS DE XOCOLATA SENSE GLUTEN AMB Thermomix® . LLEIDA

#Postres y dulces 07 mayo 2019


Un pastís molt fàcil, elaborat amb ingredients saludables i a l’ hora que deliciós. He utilitzat una barreja de cereals sense gluten per evitat que domini el gust d’ un de sol, d’ aquesta manera n’ aprofitem més propietats. Per endolcir he escollit alternatives al sucre que, a més, ens aporten beneficis com el dàtils i el sucre de bedoll. Per això faig servir xocolata amb un 100% de cacau per evitar el sucre. Espero que us agradi i bon profit! 


Ingredients:


Pa de pessic:


60 g de fajol


60 g de mill


60 g d’ arròs


45 g de xocolata 100% cacau


1 pell de taronja (sense res de blanc)


180 g de dàtils sense pinyol


3 plàtans madurs


4 ous


100 g d’ oli d’ oliva verge extra


150 g de beguda vegetal


2 culleradetes de postres de llevat en pols


Cobertura:


120 g de sucre de bedoll


225 g de xocolata 100% cacau


75 g de mantega de cacau


150 g d’ oli de coco


80 g de beguda vegetal


Elaboració:


1.Encenem el forn a 180 º i preparem un motlle de 24 cm amb paper de forn.


2.Posem dins el vas del Thermomix® el fajol, el mill i l’ arròs i moldrem 1 min/vel 5-10. Reservem en un bol.


3.Posem dins el vas la xocolata i la pell de taronja i triturem 10 seg/vel 8. Ho reservem al mateix bol que hem posat la farina.


4.Posem els dàtils dins el vas i els triturem 10 seg/vel 9. També reservem al mateix bol.


5.Posem els plàtans i els ous i batem 10 seg/vel 5.


6.Afegim l’ oli, la beguda vegetal, el llevat i tot el que tenim reservat al bol i programem 30 seg/vel 5.


7.Aboquem dins el motlle i posem al forn uns 40-45 minuts, fins que al punxar amb un escuradents ens surti sec.


8.El desemmotllem i deixem refredar completament abans de fer la cobertura.


9.Posem el sucre de bedoll dins el vas i triturem 30 seg/vel 5-10. Reservem.


10.Posem la xocolata i la mantega de cacau dins el vas i trossegem 10 seg/vel 8.


11.Afegim l’ oli de coco i desfem 5 min/50º/vel 1. Amb l’espàtula baixem les restes de les parets cap al fons del vas i tornem a programar 2 min/50º/vel 1.


12.Afegim el sucre de bedoll que tenim reservat i la beguda vegetal i remenem 15 seg/vel 4.


13.Obrim el pa de pessic per la meitat, hi repartim la meitat de la cobertura de xocolata, posem la part que hem separat de pa de pessic al seu lloc i cobrim amb la resta de cobertura.