PANADONS D’ ESPINACS AMB Thermomix®

#Masas, panes y repostería 19 marzo 2018Els espinacs ens aportaran molta fibra, vitamines i minerals. Realment no ens aporten tant ferro com ens havien dit i pels seu contingut en àcid oxàlic fa que interfereixi en la seva absorció. Per aquest motiu, el millor és menjar-los cuits ja que s’ inactiva parcialment l’ àcid. Els podem menjar al vapor, saltejats amb mongetes, amb truita, ...i amb panadons! Els panadons són típics de la Quaresma i sobretot que no faltin el Divendres Sant. Són una tradició i fer-los ens fa reviure els records dels anys passats. Conservem-la!


Ingredients:


Massa:


300 g d’ aigua


150 g d’ oli oliva verge extra


10 g de sal


600 g de farina


Farciment:


300 g d’ espinacs


30 g d’ oli oliva verge extra


60 g de panses sense pinyol


10 g de pinyons


1 culleradeta de sal


1 ouElaboració:


1.Posem dins el vas l’ aigua, l’ oli, la sal i la farina i amalgamem 30 seg/vel 6. Després, amassem 1 min/vel espiga. Retirem la massa del vas i la deixem reposar 2 hores (a temperatura ambient i sense corrents d’ aire).


2.Mentre reposa la massa. Netegem el vas.


3.Posem l’ oli, les panses i pinyons dins el vas i saltegem 3 min/100º/gir invers/vel 1.


4.Afegim els espinacs i programem 3 min/100º/gir invers/vel 1.


5.Escalfem el forn a 180º amb escalfor a dalt i baix.


6.Quan la massa ja està a punt, n’ agafem porcions d’uns 50-60 g i amb un corró l’ estirem ben fina (podem posar una mica d’ oli a la superfície de treball per evitar que s’ enganxi la massa), hi posem els espinacs i tanquem la massa donant la forma de panadó.


7.Els pintem amb ou batut i courem al forn uns 15 minuts.