HUMMUS DE XIRIVIA AMB Thermomix® A LLEIDA
#Verduras, hortalizas y ensaladas 16 febrero 2018
Quan diem hummus el primer que ens ve al cap és cigrons però aquí no en farem servir. Aquest serà un hummus ben especial: de xirivia! La xirivia és una hortalissa molt rica en nutrients per la qual cosa, a més de donar gust al brou, ens l’ hem de menjar. Aquest hummus és una manera diferent de consumir-la, ja que la xirivia està plena de vitamines (C, E, grup B) minerals (fòsfor, potassi, magnesi, ...) i moltíssim beneficis per la salut com ara antioxidant, remineralitzant, regulació del colesterol entre altres. Animeu-vos a fer-lo!
Ingredients:
500 g de xirivia
1-2 alls
50 g de llavors de sèsam
20 g de suc de llimona
1 culleradeta de cafè de fonoll
1 pessic de pebre mòlt
1 culleradeta de postres de sal marina
60 g d’ oli d’ oliva verge extra
Elaboració:
1.Tallem les xirivies a trossos i les posem dins el cistellet, posem un litre d’ aigua dins el vas i introduïm el cistellet. Courem 25 min/100º/vel 4. Amb l’ espàtula retirem el cistellet i deixem refredar abans de continuar*.
2.Mentre es refreda la xirivia, esbandim i sequem el vas. Posem el sèsam dins el vas i el torrem 5 min/120º/vel 2. Retirem per a que baixi la temperatura.
3.Quan està fred, posem tots els ingredients dins el vas i triturem 1min/vel 5-10.
4.Servim, podem posar un raig d’ oli i llavors de sèsam per decorar i acompanyem amb verdures crues tallades a bastonets.
*L’ aigua de la cocció serà excel•lent per beure o utilitzar en receptes que necessitem brou.