HAMBURGUESES DE MONIATO I ESPINACS AMB Thermomix® A LLEIDA

#Verduras, hortalizas y ensaladas 26 febrero 2018



D’ hamburgueses vegetals en trobem moltes receptes, sempre com a base llegum i diferents vegetals, això farà que li puguem donar el toc personal i adaptar-la al nostre gust.


Jo sóc fan del moniato, pel seu gust i per les seves propietats nutricionals (ric en vitamina A, E, B9 i pel que fa a la proteïna és ric en metionina que és un aminoàcid essencial). M’ agrada utilitzar-lo com a substitut de la patata i això fa que es pugui cuinar de moltes maneres i no cal limitar-lo només a la temporada de les castanyes.


Comprar les hamburgueses fetes és una opció més fàcil però si proveu de fer-les vosaltres, veureu la diferència i tindreu de primera mà el control dels ingredients que utilitzeu. A més, trobareu la recepta guiada a www.cookidoo.es.



Ingredients:


 100 g de cigrons secs 


400 g de moniato pelat i a trossos


200 g de mongetes blanques cuites i escorregudes


30 g de ceba tendra a trossos


10 g de salsa de soja


1 all


1 culleradeta de sal marina sense refinar


Pebre negre


30 g de flocs de civada


100 g de fulles d’ espinacs frescs


Oli d’ oliva verge extra


 


 Preparació:


1.Escalfem el forn a 180º C dalt i baix o 160º C amb aire.


2.Posem dins el vas del Thermomix® els cigrons i polvoritzem 1 minut a velocitat 10. Amb l’ espàtula baixem les restes cap al fons del vas.


3.Afegim els moniatos, les mongetes blanques, la ceba, la salsa de soja, l’all, la sal, el pebre la civada i triturem 20 segons a velocitat 6.


4.Afegim els espinacs i barregem 10 segons, gir a l’ esquerra i velocitat 4. Acabem d’ incorporar amb l’ espàtula.


5.Posem paper de forn a la plata untat amb oli d’ oliva verge extra. Posem a cullerades la barreja aplanant-la i donant-li forma arrodonida. Courem uns 20 minuts. Deixem refredar uns minuts a la plata i servim. Un cop fredes podem congelar.