GALETTE DE PORRO I FORMATGE DE CABRA AMB Thermomix®

#Masas, panes y repostería 10 abril 2018



La galette és un terme utilitzat a la cuina francesa per designar diferents tipus de masses planes, rodones i normalment fetes de pasta de full. Aquesta és una variant amb massa brisa, tan pot ser dolça (farcida amb fruita) com salada. Jo he optat per una versió salada que em servirà per un dinar, només cal que l’ acompanyem d’ una amanida!


Ingredients:


Massa:


70 g de margarina vegetal sense hidrogenar


120 g de farina integral d’ espelta


1 culleradeta de llevat de pastisseria


1 pessic de sal


1 rovell d’ ou


30 g d’aigua tèbia


Farciment:


200 g de formatge de cabra


40 g d’ oli


150 g de porro a trossos


100 g d’ anacards trossejats


1 cullerada de mostassa


2 rovells d’ ou


1 ou


1 culleradeta d’ orenga


30 g de beguda de civada


Elaboració:


1.Posem dins del vas la margarina, la farina, el llevat, la sal i barregem 10 seg/vel 6.


2.Afegim el rovell d’ ou i l’ aigua i barregem 5 seg/vel 5. Traiem del vas, fem una bola i ho guardem a la nevera embolicat amb una bossa de plàstic aproximadament 15 minuts.


3.Escalfem el forn a 170ºC amb ventilador o 190º C dalt i baix.


4.Estirem la massa damunt d’ un paper de forn amb l’ajut del rodet, si s’ enganxa molt hi podem posar una miqueta de farina, fins aconseguir un cercle d’ uns 30 cm de diàmetre. Ho col•loquem damunt la safata del forn i ho reservem.


5.Posem dins el vas el formatge i el ratllem 5 seg/vel 8. El reservem.


6.Posem dins el vas l’ oli i el porro i trossegem 3 seg/vel 5. Baixem les restes cap al fons del vas i saltegem 5 min/100ºC/vel 1.


7.Afegim els anacards, la mostassa, els rovells d’ ou, l’ ou, l’ orenga i el formatge ratllat i ho barregem 5 seg/gir a l’ Esquerra/vel 3.


8.Aboquem la barreja damunt la massa deixant la vora lliure, dobleguem la vora cap a damunt del farciment i pinzellem la massa amb la beguda de civada.


9.Ho posem al forn i courem uns 25-30 minuts, fins que ens quedi daurada.


10.Servim.