Cràckers d' espelta amb Thermomix® a Lleida

#Masas, panes y repostería 01 marzo 2016


Us deixo una recepta molt fàcil! Us pot servir per dips, patés, sol, ... com vulgueu. En aquesta recepta he utilitzat espelta que és una varietat de blat que no ha estat sotmesa a manipulacions genètiques i és més ric en vitamines i minerals que el blat convencional.

Ingredients:

300 g de farina integral d’ espelta

1 culleradeta de sal

15 g de sucre de canya

40 g d’ oli d’ oliva verge extra

180 g de beguda de civada

1 cullerada d’ herbes provençals

Sèsam per decorar

Elaboració:

  1. Posem dins el vas del Thermomix® la farina, la sal, el sucre i tamisem programant turbo/2 seg.
  2. Afegim l’ oli i programem turbo/2 seg, tornem a repetir.
  3. Afegim les herbes i la beguda de civada i amalgamem 6 seg/vel 6. S’ha de fer una bola, si queda massa enganxosa hi afegim 10-20 g més de farina i programar 3 seg/vel 6.
  4. Enretirem la massa del vas, emboliquem amb film transparent i la deixem reposar una hora a la nevera.
  5. Escalfem el forn a 160ºC. Estirem la massa entre dos papers de forn per a que quedi ben fina, la punxem amb una forquilla, pintem la superfície amb una mica d’ aigua i espolsem amb les llavors de sèsam. Marquem els talls dels cràckers amb un ganivet. Posem al forn uns 15 minuts. Deixarem refredar i podem servir o conservar en un recipient hermètic.