COCA DE VERDURES SENSE GLUTEN AMB Thermomix® . LLEIDA

#Masas, panes y repostería 16 diciembre 2018



Aquesta és, per mi, la massa ideal sense gluten tan per pizza com coca de verdures. Elaborada amb ingredients que si no utilitzes gluten de ben segur tindràs a mà. És una de les masses sense gluten que m’ ha resultat més fàcil de treballar i realment bona. Utilitzem ingredients bàsics, defugim dels preparats comercials que sovint ens aporten components poc desitjables. El Thermomix® ens permet fer les farines que desitgem al moment. Us animo a provar-la. Bon profit!


Ingredients:


170 g de mil


160 g d’ arròs integral


120 g de tapioca


15 g de Psyllium


1 culleradeta de sal


½ culleradeta de llevat (del que utilitzem per pastissos)


 1 cullerada de mel


300 g d’ aigua


25 g d’ oli d’ oliva verge extra


200 g de ceba a quarts


300 g de carabassó a trossos


1 culleradeta d’ orenga


2 pessics de pebre


1 culleradeta de sal



Elaboració:


1.Fem la farina posant el mil, l’ arròs i la tapioca dins el vas i programem 1 min/vel 5-10


2.Afegim el llevat en pols, la sal i el psyllium i barregem 10 seg/vel 8. Ho reservem.


3.Posem l’ aigua i l’ escalfem 1 min/37º/vel 1, afegim el llevat i la mel i remenem 10 seg/vel 3. Ho deixem activar durant uns 5 minuts.


4.Després hi afegim l’ oli i la barreja que teníem reservada. Barregem 30 seg/vel 6. Ho deixem reposar 1 hora aproximadament.


5.Encenem el forn a 180º amb calor dalt i baix. Mentrestant, estirem la massa a la plata del forn que haurem folrat amb un paper de forn.


6.Fem una precocció de la massa de 20 min a 180º.


7.Dins el vas posem la ceba, el carabassó, l’ orenga, la sal, el pebre i l’ oli i trossegem 3 seg/vel5. Repartim damunt la massa pre-cuita i tornem a posar al forn uns 20-25 minuts fins que vegem que les verdures estan cuites.


8.Servim.