COCA DE SANT JOAN SENSE GLUTEN AMB Thermomix®

#Masas, panes y repostería 19 junio 2018



Sant Joan és a tocar i, els que no podeu menjar gluten, la coca … Doncs em van demanar si tenia una versió saludable de la coca de St. Joan i jo vaig dir que només canviava els ingredients però la recepta feia la mateixa (utilitzant espelta integral, sucre de coco, beguda vegetal). No em vaig quedar tranquil·la i em vaig posar a provar alternatives. Per fi, m’ ha quedat ben bona. Com alternativa al gluten he utilitzat el psyllium que és la clofolla del plantatge, aquesta farà que absorbeixi la humitat creant un mucílag que li donarà volum i farà que no s’ esmicoli.


En cas de seguir una dieta baixa en histamina es pot canviar els ous per 4 rovells. Jo només hi he posat pinyons per decorar però ja sabeu que podeu posar el que us vingui de gust.


Si tens algun dubte, contacta amb mi.


Feliç revetlla!!!


Ingredients:


100 g de mill


50 g de fajol


50 g d’ amarant


50 g de flocs de civada sense gluten


9 g de llevat actiu en grànuls


5 g de sal


15 g de psyllium


220 g de beguda vegetal


110 g de mel


2 ous o 4 rovells


60 g d’ oli d’ oliva verge extra


½ culleradeta de vainilla en pols


20 g d’ infusió d’ anís


Per decorar:


1 ou  o 1 rovell amb un raget d' aigua per pintar


Pinyons


Elaboració:


1.Posem tots el mill, el fajol, l’ amarant i la civada sense gluten dins el vas del Thermomix® i en fem farina programant 1 min/vel 5-10.


2.Afegim el psyllium i la sal i barregem 5 seg/vel 6. Ho reservem.


3.Ara posem dins el vas la beguda vegetal, la mel, els ous, l’ oli, la vainilla i la infusió i batem 20 seg/vel 4.


4.Afegim el llevat i barregem 5 seg/vel 3.


5.Incorporem la farina reservada i barregem 15 seg/vel 4. Deixem reposar dins el vas tapat uns 30 minuts. Remenem 4 seg/vel 4. Aboquem a la safata del forn folrada amb paper de forn, com la massa no és elàstica és preferible treballar-la amb l’ espàtula per evitar que es quedi enganxada a les mans. Posem els pinyons i deixem reposar, a resguard de les corrents d’ aire, aproximadament 1 hora i ½ . Pintem amb l’ ou batut amb molta cura per a no perdre volum.


6.Posarem al forn calent a 180º (dalt i baix) durant 20 minuts. Deixar refredar completament abans de menjar-la.