Thermomix® Lleida

Maria Clara Cos Quixal

Aquest és el meu blog a Thermomix® . Una de les meves inquietuds és l’ alimentació sana i natural.  El Thermomix® és l’ eina ideal per poder preparar des de la recepta més  senzilla a elaboracions complicades, amb una premissa important: fer-t’ho tu! Evitar al màxim els aliments processats que no ens ajuden a una nutrició saludable. És important tenir present que tot el que mengem te una gran repercussió en la nostra salut. Si vols saber-ne més, nomes cal que m’ ho demanis i t’ ajudaré encantada.

 

Aquest és el meu blog a Thermomix® . Una de les meves inquietuds és l’ alimentació sana i natural.  El Thermomix® és l’ eina ideal per poder preparar des de la recepta més  senzilla a elaboracions complicades, amb una premissa important: fer-t’ho tu! Evitar al màxim els aliments processats que no ens ajuden a una nutrició saludable. És important tenir present que tot el que mengem te una gran repercussió en la nostra salut. Si vols saber-ne més, nomes cal que m’ ho demanis i t’ ajudaré encantada.

 

AZUKIS I BOLETS AMB Thermomix® A LLEIDA

05 March 2018
05 March 2018



Els azukis són uns llegums d’ origen asiàtic d’ un color vermell molt intens amb gust dolç. Es poden cuinar amb tot tipus de preparacions fins i tot rebosteria aprofitant la seva dolçor. És una de les llegums més suaus i digestives, en persones que els hi costa de digerir altres llegums els azukis poden ser una gran alternativa i, també, molt indicada com a primer llegum que podem introduir a la dieta del bebè. Especialment indicada en l’ embaràs pel seu alt contingut en ferro i magnesi. És aconsellable que en la cocció de qualsevol llegum hi afegim un tros d’ alga kombu, en millora la digestibilitat i al mateix temps ho enriquim amb vitamines i minerals.


 La cocció dels llegums és important que la puguem fer a casa ja que és l’ única manera de controlar el procés. L’etiqueta dels llegums cuits ens indicarà els ingredients que solen ser el llegum, aigua i sal. Podem pensar que no porta cap ingredient estrany però no sabem quin remull li han fet (bàsic per eliminar inhibidors enzimàtics) ni quina quantitat de sal li han afegit. Cuineu amb alegria!


Ingredients:


400 g d’ azukis cuits


250 g de ceba


150 g de porro


40 g d’ oli d’ oliva verge extra


150 g de bolets partits per la meitat


150 g de pastanaga a rodanxes


450 g de brou vegetal


1 culleradeta de sal marina


Julivert



Elaboració:


1.Posem la ceba i el porro dins el vas i trossegem 5 seg/vel 5. Amb l’ espàtula baixem les restes cap a les ganivetes, afegim l’ oli i sofregim 12 min/110º/vel cullera.


2.Afegim la pastanaga i el brou. Courem 15 min/100º/gir esquerra/ vel cullera.


3.Afegim els bolets i els azukis. Courem 10 min/100º/gir Esquerra/vel cullera.


4.Servim amb unes fulles de julivert per damunt.

Solicita demostración