CIGRONS AMB BOLETS. Thermomix®

#Legumbres y platos de cuchara 24 septiembre 2021


Quan arribem a la tardor, ja ens comença a fer goig cuinar receptes que ens escalfin una mica. En aquesta recepta trobarem dos ingredients molt interessants: els cigrons i els bolets.


Els cigrons són una font de proteïna, fibra, hidrats de carboni complexes que ens mantindran estable els nivells de glucosa en sang aportant energia duradora i també ens aporten una col·lecció de vitamines i minerals (sobretot del grup B i magnesi). Pots utilitzar cigrons cuits però assegura’t que no tinguin conservants. Per saber el que menges, t’ aconsello que tu en facis la cocció. Sabràs que has fet un remull adequat (12 hores aproximadament amb aigua sola) per eliminar els factors antinutrients que contenen i així assegurar una correcta absorció dels nutrients, controlaràs la quantitat de sal, hi pots posar un tros d’ alga kombu per ajudar a que quedin més tous aportant un extra de minerals.


Els bolets són uns grans protagonistes de la tardor: si t’ agrada anar a buscar-ne gaudiràs i si ets dels que no trobaries aigua al mar (com jo), els podem comprar. Els bolets més enllà de donar bon gust, són un tresor ja que contenen un compost anomenat betaglucà que és un polissacàrid amb capacitat d’ estimular les nostres defenses contra situacions de virus, bactèries, ... També ens aporten vitamines, minerals, presenten efecte prebiòtic pel nostre intestí. Menja’n de tot tipus. Aquesta recepta la trobaràs a www.cookidoo.es feta amb gírgoles però pots posar tot tipus de bolets, fins i tot deshidratats amb prèvia hidratació. T’ animes a provar-la?


Bon profit!



Ingredients:



  • 400 g de cigrons cuits

  • 250 g de ceba a quarts

  • 2 alls

  • 40 g d’ oli d’ oliva

  • 500 g de bolets frescs a trossos

  • 1 culleradeta de pebre vermell

  • 100 g de tomàquet sofregit

  • 300 g de brou vegetal o aigua

  • 1 caiena seca (opcional)

  • ½ culleradeta de comí

  • 1 culleradeta de sal marina sense refinar

  • Pebre negre mòlt

  • 1 branqueta de julivert o menta (només les fulles picades)


Preparació:


1.Posem els cigrons al recipient Varoma, els esbandim amb aigua, tapem el recipient i reservem.


2.Posem dins el vas la ceba, l’ all i l’ oli. Trossegem 3 seg/vel 5 i sofregim 10 min/120º/vel 1


3.Col·loquem la papallona a les ganivetes. Afegim els bolets i el pebre vermell i ho saltegem 2 min/120º/gir a l’ esquerra/vel 1


4.Afegim el tomàquet sofregit, 2 cullerades de cigrons, el brou, la caiena, el comí, la sal i el pebre. Situem el Varoma en la seva posició i programem 10 min/Varoma/gir a l’ esquerra/vel 1. Retirem el Varoma.


5.Afegim dins el vas els cigrons del Varoma i programem 2 min/100º/gir a l’ esquerra/vel 1. Retirem la papallona i aboquem els cigrons a una safata. Posem el julivert i servim.



Font: www.cookidoo.es “Callos veganos”