#Verduras, hortalizas y ensaladas 13 marzo 2016

Tot a la cuina és un mon de sensacions una sinfonia de sentiments i emocions que t’envolten i de vegades et transporten en el temps. L’olor dels panadons em fa reviure la infantesa, en aquells dies previs a la setmana santa en que ens reuniem tota la família a la cuina per elaborar-los abans de dur-los a coure al forn de llenya del poble.A continuació us presento dos tipus de masses, la tradicional, la de tota la vida i una adaptació de la recepta de massa cruixent de la Tere Jové que sorprendrà i donarà una nova possibilitat als qui s'animin a provar-la.
INGREDIENTS:
Massa de panadó tradicional: - 600 g de farina de reposteria
- 100 g d’oli
- 100 g de llet
- 100 g de cervesa
- 2 ous
- 1 culleradeta de sal
- 1 pessic de sucre
- 1 paquet de llevadura royal
PREPARACIÓ MASSA TRADICIONAL:1.-Posa en el vas tots els ingredients de la masa. Programa
30 seg/velocitat 6 per
a barrejar-ho bé.2.-A continuació amasa
4 min/Espiga.3.
-Retira la masa del vas i forma boles
aprox. de 130 g, si els vols fer individuals, les boles haurien de ser de 50 g.4.-Deixa-les reposar aprox. mitja hora damunt d’un paper de forn pinzellat amb oli, pinzellales tambe pel damunt i tapa-les amb film transparent.
INGREDIENTS:
Massa cruixent:- 600 g de farina de reposteria
- 150 g d’oli
- 300 g d’aigua
- Sal
PREPARACIÓ MASA CRUIXENT:1- Posa tots els ingredients al vas i barreja
30 seg/velocitat 6.2.- A continuació amassa
1 min/velocitat espiga.3.
- Deixa reposar la masa en un bol untat amb oli i tapat amb film una hora.
INGREDIENTS:Farcit dels panadons:
- 1100 g d’espinacs
- 210 g de panses (variable al gust)
- 90 g de pinyons (variable al gust)
- 45 g d’oli verge
- 3 alls
- Un menat de julivert
- Sal
- Un polsim de sucre
- Pebre negre
PREPARACIÓ DEL FARCIT:1.-Neteja i talla els espinacs. Després, posa'ls en un bol amb una mica de sal i sucre i deixa'ls reposar una estona per tal de que perdin aigua.2.- Pica els alls i el menat de julivert
5 seg/velocitat 7 i reserva'ls.2.-Passat aquest temps escorre'ls bé apretant amb les mans i amaneix-los amb els alls i el julivert picats, el pebre i un raget d’oli.3-Posa al vas 15 g d’oli, 30 g de pinyons, 70 g de panses. Programa
3 min/Varoma/Velocitat Cullera/Gir a l’esquerra. 4-Afegeix 400 g d’espinacs i torna a programa
3 min/Varoma/Velocitat Cullera/Gir a l’esquerra.Repeteix dos vegades els passos 3 i 4 fins a agotar tots els espinacs.5.- Preescalfa el forn a180ºC.6.- A continuació, estira la massa amb un corró damunt d’un paper de forn , posa-hi els espinacs amanits a dins i tanca la massa trenant-la com es mostra en les imatges.

7.- Pinzella els panadons amb oli i posa'ls al forn durant
30-40 min al gust.8.- Quan estiguin cuits, unteu-los amb una mica d'oli.
Variació: Despres del punt 3 es pot afegir l’oli, les panses i els pinyons als espinacs amanits i omplir la massa, obviant el pas de coure els espinacs. Aquests es couran al forn a dins de la massa.

Espero que t'agradin!
Leo