Thermomix® Lleida

Leonor Reig Tehas

El plaer de compartir la bona cuina. En aquest Blog trobareu experiències, trucs i receptes que m′ajuden dia a dia a treure tot el rendiment a la Thermomix® . Us convido a descobrir amb mi una cuina saludable, creativa i econòmica. M′acompanyeu?
El plaer de compartir la bona cuina. En aquest Blog trobareu experiències, trucs i receptes que m′ajuden dia a dia a treure tot el rendiment a la Thermomix® . Us convido a descobrir amb mi una cuina saludable, creativa i econòmica. M′acompanyeu?

Panadons d'espinacs - Thermomix®

13 marzo 2016
13 marzo 2016
Tot a la cuina és un mon de sensacions una sinfonia de sentiments i emocions que t’envolten i de vegades et transporten en el temps. L’olor dels panadons em fa reviure la infantesa, en aquells dies previs a la setmana santa en que ens reuniem tota la família a la cuina per elaborar-los abans de dur-los a coure al forn de llenya del poble. A continuació us presento dos tipus de masses, la tradicional, la de tota la vida i una adaptació de la recepta de massa cruixent de la Tere Jové que sorprendrà i donarà una nova possibilitat als qui s'animin a provar-la.   INGREDIENTS: Massa de panadó tradicional: 
  • 600 g de farina de reposteria
  • 100 g d’oli
  • 100 g de llet
  • 100 g de cervesa
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de sal
  • 1 pessic de sucre
  • 1 paquet de llevadura royal 
  PREPARACIÓ MASSA TRADICIONAL: 1.-Posa en el vas tots els ingredients de la masa. Programa  30 seg/velocitat 6 per a barrejar-ho bé. 2.-A continuació amasa 4 min/Espiga. 3.-Retira la masa del vas i forma boles  aprox. de 130 g, si els vols fer individuals, les boles haurien de ser de 50 g. 4.-Deixa-les reposar aprox. mitja hora damunt d’un paper de forn pinzellat amb oli, pinzellales tambe pel damunt i tapa-les amb film transparent.   Panadons d'espinacs - Thermomix®   INGREDIENTS: Massa cruixent:
  • 600 g de farina de reposteria
  • 150 g d’oli
  • 300 g d’aigua
  • Sal
PREPARACIÓ MASA CRUIXENT: 1- Posa tots els ingredients al vas i barreja  30 seg/velocitat 6. 2.- A continuació amassa 1 min/velocitat espiga. 3.- Deixa reposar la masa en un bol untat amb oli i tapat amb film una hora.   INGREDIENTS: Farcit dels panadons:
  •  1100 g d’espinacs
  • 210 g de panses (variable al gust)
  • 90 g de pinyons (variable al gust)
  • 45 g d’oli verge
  • 3 alls
  • Un menat de julivert
  • Sal
  • Un polsim de sucre
  • Pebre negre
Panadons d'espinacs - Thermomix®   PREPARACIÓ DEL FARCIT: 1.-Neteja i talla els espinacs. Després, posa'ls en un bol amb una mica de sal i sucre i deixa'ls reposar una estona per tal de que perdin aigua. 2.- Pica els alls i el menat de julivert 5 seg/velocitat 7  i reserva'ls. 2.-Passat aquest temps escorre'ls bé  apretant amb les mans i amaneix-los amb els alls i el julivert picats, el pebre i un raget d’oli. 3-Posa al vas  15 g d’oli, 30 g de pinyons, 70 g de panses. Programa 3 min/Varoma/Velocitat Cullera/Gir a l’esquerra.  4-Afegeix 400 g d’espinacs i torna a programa 3 min/Varoma/Velocitat Cullera/Gir a l’esquerra. Repeteix dos vegades els passos 3 i 4 fins a agotar tots els espinacs. 5.- Preescalfa el forn a180ºC. 6.- A continuació, estira la massa amb un corró damunt d’un paper de forn , posa-hi els espinacs amanits a dins i tanca la massa trenant-la com es mostra en les imatges. Panadons d'espinacs - Thermomix® 7.- Pinzella els panadons amb oli i posa'ls al forn durant 30-40 min al gust. 8.- Quan estiguin cuits, unteu-los amb una mica d'oli.   Variació: Despres del punt 3 es pot afegir l’oli, les panses i els pinyons als espinacs amanits i omplir la massa, obviant el pas de coure els espinacs. Aquests es couran al forn a dins de la massa.   Panadons d'espinacs - Thermomix®   Espero que t'agradin! Leo
Solicita demostración