BUNYOLS DE POMA (Buñuelos de manzana)

#Postres y dulces 17 marzo 2014

BUNYOLS DE POMA (Buñuelos de manzana)Ahir vaig fer bunyols!!Encara tenim pomes de la collita pasada al rebost!!. Són pomes que han perdut la tersura, madures, groges... i  s'han conservat sense passar per cap càmera frigorífica , però encara són prou bones. Tal com es conservaben abans i com feien els bunyols per aquestes dates de Quaresma. La poma fresca té molta quantitat d'aigua i no es cou prou bé amb el poc temps que tarda en fregir el bunyol.Hi ha moltes versions de la massa. Aquesta és una adaptació que vaig fer amb la Thermomix® fa anys de la recepta que feia abans de tenir-laINGREDIENTS:--3ous-100g sucre (+100g+- per arrebossar)-70g de llet-30g d'anís-200g farina de força-2 culleradetes de llevat químic en pols-1 pessic de sal-oli d'oliva suau per a fregir ( si ho preferiu, pot ser de girasol)PROCÈS:-Posseu la papallona al got i afegiu els ous i el sucre. Programeu 5 miNuts, 37º, vel 4-Mentrestant, peleu les pomes i talleu-les a trossets.-Quan acabi el temps programat, afegiu la llet i l'anís i remeneu 5 segons vel 2.-Afegiu el llevat i la sal a la farina i aboqueu-ho al got. remeneu 10 segons vel. 2.. Acabeu de barrejar amb l'espàtula. Ha de tenir una consistència de crema  espesa..-Poseu a escalfar abundant oli (2 dits) en un recipient que no tingui més de 20cm de diàmetre.-Espolseu lleugerament  la poma amb farina i amb una cullereta de postres aneu arrebossant -les  i  fregiu els bunyols.-Els anirem possant en un recipient on tindrem un tovalló de paper al fons per tal d'absorvir l'excès d'oli. Tot seguit hi tirem el sucre per damunt.CONSELLS:Vigileu que l'oli no es recremi. Si està masa calent, es couen molt ràpid de fora i per dins queda cru.-Amb un colador aneu retirant les restes de massa, donat que es poden quedar enganxades als bunyols.-Si podeu aconseguir pomes madures os quedaran millor.Desitjo que us agradin!!