ESPAGUETIS DE CARABASSÓ AMB SALSA D’ ALLS. Thermomix® LLEIDA
#Salsas y guarniciones 07 septiembre 2018
L’ estrella de la recepta és la salsa i el seu component principal és l’ all que és un dels ingredients indispensables a la nostra cuina, amb moltíssimes propietats beneficioses per la salut. El millor per aprofitar totes les seves virtuts és menjar-lo cru i triturat però ja sabem que l’ alè ens recordarà força estona que n’ hem menjat. Cuinat el seu gust i aroma és més suau, es perd l’ enzim responsable de la formació de l’ al•licina que és un dels principis actius però n’ aprofitarem vitamines i minerals.
Aquests espaguetis són molt especials, jo he optat per l’ opció crua però si no us hi veieu en cor els podeu coure uns minuts al Varoma, tenint cura de no sobrepassar-nos amb la cocció. També podem utilitzar qualsevol verdura al vapor que ens vingui de gust (patata, moniato, pastanaga, bròcoli, carxofa, ...) per acompanyar amb aquesta salsa.
Hi posarem unes llavors per afegir greixos saludables, antioxidants i minerals a la recepta.
Per fer la salsa necessitareu tahina que la podreu fer vosaltres amb la recepta que trobareu en una entrada anteriorí.
Espero que us agradi i bon profit.
Ingredients:
1 carabassó
2 cabeces d’ alls
80 g d’ oli d’ oliva verge extra
30 g de tahina (recepta)
30 g d’ aigua
Una culleradeta de suc de llimona
½ culleradeta de sal
Pipes de gira-sol
Pipes de carbassa
Oli d’ oliva verge extra
Elaboració:
1.Escalfem el forn a 180º
2.Emboliquem les cabeces d’ alls amb paper de forn o directament les escalivem al forn durant 30 minuts. Les deixem refredar una mica i les pelem.
3.Posem dins el vas del Thermomix® els alls pelats, l’ oli, la tahina, l’ aigua, el suc de llimona i la sal i triturem 1 min/vel 4 ½. Reservem.
4.Fem els espaguetis de carabassó utilitzant un espiralitzador o amb l’ ajut del pelador. Hi afegim les pipes de gira-sol, un raig d’ oli i ho remenem una mica.
5.Servim acompanyat amb la salsa d’ alls.