GASPATXO DE CIRERES AMB Thermomix® LLEIDA

#Aperitivos, entrantes y tapas 19 junio 2019



És temps de cireres, aprofitem –lo al màxim! La cirera és una fruita amb superpoders. És antioxidant, depurativa, antiinflamatòria, cardioprotectora sent una de les poques fonts de melatonina, important font de beta-carotens, vitamina C, E, potassi, magnesi, ferro, fibra, ... La seva temporada és curta, per això és bo que la introduïm en diferents llocs i un gaspatxo és una manera ben diferent de consumir-la. Junt amb el tomàquet, pebrot, all i ceba ens aportaran molts beneficis nutricionals.


Aquesta recepta la trobareu guiada a www.cookidoo.es on he prescindit del pa per una versió sense gluten i més lleugera.


Bon profit!



Ingredients:


600 g de tomàquets madurs


30 g de pebrot vermell


1 all


15 g de ceba tendra


10 g de vinagre de poma


1 culleradeta de sal marina sense refinar


250 g de cireres sense pinyol


200 g d’ aigua freda o glaçons


6 branques de menta fresca (només les fulles, pots canviar per alfàbrega, julivert,...)


50 g d’ oli d’ oliva verge extra



Elaboració:


1.Posem dins el vas els tomàquets, el pebrot, l’ all, la ceba, el vinagre i la sal. Trossegem 30 seg/vel 5 i després triturem 1 min/vel 10.


2.Afegim les cireres, els glaçons, les fulles de 3 branques de menta. Triturem 2 min/vel 10.


3.Incorporem l’ oli i barregem 10 seg/vel 3. Ho aboquem en un recipient hermètic i reservem a la nevera fins al moment de servir.