Salsa de calçots - Thermomix® ©
#Salsas y guarniciones 05 abril 2016

Què millor que compartir un bon dinar amb una colla d’amics?Aquest diumenge hem fet la calçotada a l’era i com no podia ser d'una altra manera, he preparat la salsa dels calçots. Voleu provar-la?
INGREDIENTS- 100 g d’avellanes torrades
- 100 g d’ametlles torrades
- 1 pebrot escalivat
- 1 cabeça d’alls escalibats
- 1 tomata escalibada
- 2 nyores
- 1 llesca de pa torrada
- 150 g de líquid (pot ser l'aigua on has remullat les nyores o el suc que deixa el pebrot escalibat)
- 30 g de vinagre
- 15 g de conyac
- 500 g d’oli verge
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 1 o 2 culleradetes de sal
- un polsim de pebre negre
PREPARACIÓ1.-Posa al forn tots els ingredients a escalibar aprox.
30 min. També es pot fer al microones. Deixa refredar, pela les verdures i guarda el líquid.2.-Rasca la carn de les nyores que previament havies posat en remull en aigua calenta i reserva el suc.3.-Pesa en una gerra damunt de la tapa de la Thermomix® l’oli prement "
Funció balança".4.- Posa al vas les avellanes i les ametlles i tritura
20 seg/velocitat 6.5.- Afegeix tots els altres ingredients menys l’oli i tritura
10 seg/velocitat progressiva 5-10.6.- Amb el cubilet posat i sense programar temps tira l’oli poc a poc sobre la tapa per tal de que emulsioni. Para el Thermomix® © quan s’acabi l’oli. Bona calçotada!