OUS ESTRELLATS AMB TOFONA NEGRA, FOIE TRUFAT I MANTEGA TRUFADA

#Huevos y quesos 06 marzo 2014

OUS ESTRELLATS AMB TOFONA NEGRA, FOIE TRUFAT I MANTEGA TRUFADAPreviament haurem possat en un tupper 4 ous juntament amb la  tòfona 3 o 4 dies, ( Si doneu uns copets als ous per trencar una mica la clasca, accelerareu el procès)  El foie el tindrem preparat amb antelelaciò (variant de la recepta del llibre Imprescindible , adaptada al meu gust) I la mantega trufada (100gr. de mantega licuada a 60° a la Thermomix® ,+ tòfona laminada molt fina . Es deixa refredar a la nevera per a que torni a  solidificar en un recipient adequat)Peleu 4 patates mitjanetes , feu vossins grosos I els posseu dins el got de la Tx. 3 segons a Vel 5. Si us queda algun tros molt gran , val més que ho trossejeu a ma que augmentar els segons. Fregiu-les a la paella i quan estiguin rosses i toves hi tireu els ous sense batre. Els trenqueu amb la forquilla I ho remeneu . Rectifiqueu de sal.Ralleu la tòfona pel damunt un cop apagat el foc ( per gaudir de l'aroma, millor que no superi els 70°C)Serviu tot seguit amb unes  llesquetes fines de foie per damunt, una mica mès de tòfona i acompanyat d'unes torrades sucades amb mantega trufadaEs fonamental que la tòfona sigui fresca ( tambè pot ser congelada, però perd  aroma) i que esteu segurs que es melanosporum. Darrerament es comercialitzen algunes variants de importació d'aquest fong, de qualitat molt inferior.El preu , d'entrada, pot alarmar una mica, però penseu que són pocs els grams que es necessiten. Amb 25 o 3o gr es suficient per gaudir d'aquest plat 4 persones ( 10-12 euros+- aquesta temporada)Desitjo que us agradi!!