OLLA AMB CONGRE (Olla con congrio)

#Pescados y mariscos 04 abril 2014

OLLA AMB CONGRE (Olla con congrio)INGREDIENTS ( 5 racions)--150 g de congre sec--200g de mongetes blanques cuites--1 ceba mitjana--200g de patata--200g de bledes ( que tinguin poca penca)--50g d'arròs--2 l. d'aigua--50g d'oli--sal,1 gra d'all i una branca de julivertPREPARACIÓ:--Posseu en remull 8 hores abans +- el congre per a hidratar-lo.--Peleu la ceba i piqueu-la 2 segons a vel. 5. Afegiu l'oli i sofregiu 10 minuts , varoma , vel. 2.--Afegiu 1 litre d'aigua ( podeu aprofitar la del remull) i el congre a trossets.Programeu 15 minuts . varoma, vel. 1, gir esquerra.--Quan porteu 8 minuts de cocció, afegiu les bledes a trossos grans i la sal.--Mentrestant, posseu dins el cistellet per aquest ordre: l'arròs , les patates i els fessols.--Quan acabi el temps, poseu el cistell dins el got i programeu 20 minuts, varoma, vel. cullera i  gir a l'esquerra.--Feu una picada amb l'all i el julivert i hi afegiu una mica d'oli. Reserveu.--A l'acabar el temps, aboqueu el contingut del got dins una olla, afegiu la resta d'aigua, la picada i deixeu fer un "xup-xup" al foc. Rectifiqueu de sal si cal.CONSELLS:--Podeu aprofitar el vapor per ampliar les racions , amb més patates, fessols i bledes, o una altra cosa.--Quan reposa, espeseix bastant, per la qual cosa té que quedar caldòs.--Podeu possar al got , si voleu , dos o tre trossos de patata i uns quants fessols. Com es desfaràn, donaràn meés consistència al brou.