Vichyssoise d’ api amb Thermomix® a Lleida

#Sopas y cremas 29 enero 2018

Aquesta és la meva versió de la Vichyssoise d’ api del n. 111 de la revista Thermomix® . Jo he fet una adaptació sense làctics, on he eliminat la mantega i substituït la nata per una crema d’ arròs. També m’ agrada utilitzar les parts verdes dels vegetals ja que d’ aquesta manera n’ aprofitem major riquesa dels minerals. També he substituït la patata per moniato. El resultat final no tindrà res a veure amb el color que estem acostumats a veure de la Vichyssoise però el gust és excel•lent. Proveu-la!


Ingredients:


100 g de porro


300g de tiges d’ api (a trossos)


50 g d’ oli d’ oliva verge extra


650 g d’ aigua


250 g de moniato en trossos


1 culleradeta de sal


1 pessic de pebre mòlt


1 pessic de nou moscada mòlta


200 g de crema d’ arròs


Fulles d’ api picades


Elaboració:


1.Posem dins el vas el porro, l’ apit i l’ oli i trossegem 4 seg/vel 5 i saltegem 8 min/120º/vel 1.


2.Afegim l’ aigua, el moniato, la sal i el pebre i programem 20 min/100º/vel 1.


3.Incorporem la nou moscada, la crema d’ arròs i triturem 1 min/vel 5-10 progressivament. Aboquem a una sopera . Servim calenta o freda amb unes fulles d’ api picades.