TRUITA DE PATATES AMB Thermomix® A LLEIDA

#Huevos y quesos 12 junio 2018



El clàssic de les truites! Patates fregides amb ou, afegir-hi la ceba i el pebrot ja és una opció més personal. Però el que fa que aquesta truita, elaborada amb Thermomix® , sigui diferent és la manera de coure les patates. Aquesta cocció serà amb oli i aigua, disminuïm la quantitat de greix on el resultat final és una truita molt més lleugera, de millor digestió i boníssima. Ens la podem menjar recent feta acompanyada d’ una amanida o l’ endemà (conservada a la nevera) on ens beneficiarem del midó resistent que ens ofereix la patata cuita i refredada, servint d’ aliment per la nostra microbiota. Bon profit!



Ingredients:



100 g d’ oli d’ oliva verge extra



100 g d’ aigua



200 g de ceba



50 g de pebrot verd (opcional)



400 g de patates per fregir



Sal



6 ous



Elaboració:



1.Posem la PAPALLONA a les ganivetes, aboquem dins el vas del Thermomix® l’ oli, l’ aigua i l’ escalfem 5 min/120º/gir a l’ esquerra/vel cullera.



2.Mentrestant, tallem la ceba i el pebrot a rodanxes fines i reservem. Tallem les patates una mica gruixudes.



3.Incorporem la ceba i el pebrot i courem 5 min/120º/gir a l’ esquerra/vel cullera.



4.Afegim les patates al vas, courem 14 min/120º/gir a l’ esquerra/vel cullera. Retirem a un bol.



5.Posem els ous i la sal dins el vas i batem 10 seg/vel 3, ho afegim al bol amb les patates i barregem amb l’ espàtula.



6.Quallem la truita a la paella amb una mica d’ oli calent, també la podem coure al forn.