RISOTTO DE CARBASSA AMB Thermomix® A LLEIDA

#Pastas y arroces 28 febrero 2018



Aquest serà un risotto vegà ja que no utilitzarem làctics en la seva elaboració i per donar-li un gust a formatge hi afegirem el llevat nutricional que ens en recordarà el gust. El Thermomix® és l’ ajuda perfecta per elaborar risottos ja que no cal estar pendent de remenar-lo per agafar la textura típica d’ aquest tipus d’ arròs. Aquí faig servir un arròs semi integral per ajudar a la textura ja que amb un integral seria molt difícil d’ aconseguir i aprofitem més nutrients que en un arròs blanc. Us recomano que elaboreu els vostres concentrats, en aquest cas de verdures: sabreu els ingredients que utilitzeu, podreu evitar greixos de mala qualitat i els additius poc desitjables.  


Ingredients:


250 g de ceba tallada a quarts


1 all


40 g d’ oli d’ oliva verge extra


320 g d’ arròs semi integral


450 g de carbassa a trossos


600 g d’ aigua


15 g de llevat nutricional


1 culleradeta de sal marina sense refinar


1 culleradeta de concentrat de verdures d’ elaboració pròpia


Pipes de carbassa i gira-sol


Elaboració:


1.Posem la ceba, l’ all i l’ oli dins el vas i trossegem 3 seg/vel 5. Afegim la sal i sofregim 10 min/120º/vel cullera.


2.Afegim l’ arròs, la carbassa i remenem 2 min/100º/gir a l’ esquerra/vel cullera.


3.Posem 200 g d’ aigua, el concentrat de verdures i courem 10 min/100º/gir a l’ esquerra/vel cullera.


4.Afegim 200 g d’ aigua i tornem a coure 10 min/100º/gir a l’ esquerra/vel cullera.


5.Afegim els 200 g d’ aigua restants i programem 10 min/100º/gir a l’ esquerra/vel cullera.


6.Posem el llevat nutricional i remenem amb l’ espàtula fins a integrar-lo completament. Servim i posem per sobre les pipes.