PATÉ DE SARDINA AMB Thermomix® LLEIDA

#Pescados y mariscos 03 noviembre 2020



Sabem les bondats del peix blau i si és petit millor,la sardina n’ és un. La sardina ens aporta proteïna de qualitat, omega-3, vitamines del grup B (com B1 i B12) i també liposolubles (A, D i E) i minerals com el fòsfor, magnesi, potassi, zinc,.. i si n’ aprofitem l’ espina un extra de calci que junt amb la vitamina D i el fòsfor ens ajudarà a fixar-lo als ossos. Doncs, en aquesta recepta n’ aprofitarem fins i tot l’ espina (si voleu, es clar! El Thermomix® ens hi ajudarà molt). Per poder aprofitar l’ espina i la cua us recomano que sigui una sardina no gaire gran.


És fàcil i pràctic ja que ens ajuda a tenir un comodí a la nevera amb una preparació ben bona que us aguantarà una setmana i si us sembla massa quantitat podeu fer la meitat dels ingredients. Es pot acompanyar amb vegetals crus o al vapor, amb una torrada, ... Us animo a que la proveu. Bon profit!!!


Ingredients:


1 Kg de sardina neta (sense cap ni panxa)


Sal marina sense refinar


350 g de pastanaga a trossos


2 alls


½ bitxo (opcional)


100g d’ oli d’ oliva verge extra


90g de suc de llimona (2 llimones )


1 cullerada de mostassa


1 cullerada de tamari


Preparació:


1.Posem a coure les sardines al forn amb una mica de sal i un rajolí d’ oli uns 15 minuts. Deixem refredar una mica.


2.Posem dins el vas la pastanaga, els alls, el bitxo, l’ oli, el suc de llimona, la mostassa, el tamari i les sardines senceres. Triturem 30 seg/vel 5, baixem les restes d’ ingredients cap al fons i tornem a triturar 1 min/vel. 5-10, introduint l’ espàtula pel forat de la tapa per ajudar a la seva trituració.


3.Posem en pots de vidre hermètics i conservem a la nevera com a màxim una setmana.