MELMELADA DE CARABASSA SENSE SUCRE PER LA FIRA CONSERVA’T DE BELLPUIG

#Confitería y conservas 10 noviembre 2018


Al forn, en crema, guisada, arrossos, bunyols, pastissos, ... La carabassa és un fruit molt versàtil, ens la mengem de totes les maneres. Quan era petita la meva mare en solia fer farinetes que només accedia a menjar-me a canvi de poder mirar la tele, oiiii!!! ara m’ encanta de qualsevol manera. La melmelada possiblement sigui la manera menys habitual de consumir, però aprofitant la seva dolçor ens permet aconseguir una melmelada ben dolça sense fer servir sucre.


La carabassa és antioxidant ja que té una gran riquesa en vitamines, especialment betacaroté, C i E, també ens proporciona licopè i varies del grup B. Entre el minerals que ens aporta cal destacar el potassi, fòsfor, magnesi i zinc. És aconsellable menjar-ne ja que ens aporta un munt de beneficis.


Per donar-li un toc de dolçor extra he escollit el sucre de bedoll ja que és un sucre dels més saludables que tenim pel seu baix aport calòric i molt baix índex glucèmic. S’ utilitza amb la mateixa proporció que el sucre comú. El seu color blanc i el seu sabor fa que no alteri la preparació. A més, ens aporta beneficis per la salut. Un xollo!


Bon profit!!!



Ingredients:


800 g de carabassa pelada i a trossos


200 g de sucre de bedoll


1 pell de llimona (nomes la part groga)


40 g de suc de llimona


½ culleradeta de canyella en pols


200 g d’ aigua


Elaboració:


1.Posem el sucre i la pell de llimona dins el vas del Thermomix® i triturem 20 seg/vel. 5-10


2.Afegim la carabassa i trossegem 5 seg/vel. 5.


3.Posem la resta d’ ingredients, triturem 10 seg/ vel. 5-10 i courem durant 35 min/Varoma/vel. 1


4.Per aconseguir una consistència més fina ho triturem 30 seg/vel. 8 i aboquem en pots de vidre. Podem conservar-la a la nevera durant 1 mes o per conservació més llarga farem bullir els pots (ben tapats), coberts d’ aigua durant 15 minuts. Els deixem refredar dins l’ aigua i llesta per conservar!