IOGURT DE COCO VEGÀ AMB Thermomix®

#Dietas especiales 11 junio 2020



Ja porto uns quants intents per obtenir uns bons iogurts amb llet de coco, al final ho he aconseguit. Els iogurts de llet de vaca son fàcils de fer ja que només cal afegir un probiòtic a la llet i després de fermentar quedaran espessos. A les begudes vegetals a més del probiòtic s ‘hi ha d’ afegir alguna cosa per espessir si volem una textura cremosa com el d’ un iogurt de vaca.


Jo us dono dues opcions per espessir:


1.amb alga agar agar, que haurem de coure uns minuts i deixar refredar a 40ºC abans d’ afegir el probiòtic. Amb aquesta opcio, una vegada fermentat queda separat la part liquida de la solida. No passa res, es remena i al posar a la nevera per l’ últim pas ja queda bé.


2.amb konjac, que és una fibra procedent d’ una arrel amb una capacitat d’ absorció molt gran a l’ entrar en contacte amb líquids i sense alterar el gust. Es dissolt tan en fred com en calent, així que ens estalviem el pas d’ escalfar i refredar.


El probiòtic és essencial en aquesta recepta. Ha de ser de qualitat per garantir el bon resultat. Ha de contenir una bona varietat de soques de lactobacils i bifidobacteris. Tenim diferents opcions per utilitzar:


1.un iogurt de coco vegà


2.un sobre de ferment per iogurt vegà, el que faig servir és aquest


3.unes càpsules de probiòtic, on haurem de tenir cura que no hi hagi res més les soques de probiòtic. Sense conservants, ni vitamines, ni minerals. Traurem la pols de dins les càpsules i les afegim a la llet de coco (5-6 càpsules)


Ja teniu un iogurt saludable i boníssim. Animeu-vos a fer els vostres iogurts!



 Ingredients:


1 l de llet de coco (amb tot els seu greix, de la de llauna)


1 culleradeta de postres d’ agar agar o 1 culleradeta de Konjac


1 sobre de ferment per iogurt vegà


300 g d’ aigua


1 cullerada sopera de suc de llimona



Preparació:


Amb agar agar


1.Posem la llet de coco i l’ agar agar dins el vas, barregem 10 seg/vel 4 i escalfem 8min/90º/vel 2.


2.Deixem que es refredi fins a 40ºC (és mes ràpid si traiem el vas de la màquina), afegim el sobre de ferment per iogurt i remenem 15 seg/vel 3.


3.Repartim la barreja en els vasos, els tapem. Amb Thermomix® TM6: posem els vasos dins el recipient Varoma, dins el vas posem l’ aigua i el suc de llimona i activem la funció Fermentar 12 h/70ºC. Sense Thermomix® TM6: els podem fermentar en iogurtera o al forn a 40ºC durant 12h.


4.Passat el temps els deixem unes hores a la nevera abans de servir.


Amb konjac


1.Posem la llet de coco i el konjac dins el vas, barregem 20 seg/vel 5 i escalfem 5 min/40º/vel 2.


2.Afegim el sobre de ferment per iogurt i remenem 15 seg/vel 3.


3.Repartim la barreja en els vasos, els tapem. Amb Thermomix® TM6: posem els vasos dins el recipient Varoma, dins el vas posem l’ aigua i el suc de llimona i activem la funció Fermentar 12 h/70ºC. Sense Thermomix® TM6: els podem fermentar en iogurtera o al forn a 40ºC durant 12h.


4.Passat el temps els deixem unes hores a la nevera abans de servir.