FORMATGE VEGÀ AMB Thermomix® LLEIDA

#Huevos y quesos 24 septiembre 2020

Aquest formatge és vegà i fermentat amb un resultat cremós. Presenta un gust suau i delicat que fa que sigui una delícia per tothom! Només cal tenir una mica de paciència i, en funció de la temperatura ambiental, trigarà més o menys temps. Per fermentar ho hem de tenir tapat per evitar que hi entri res al mateix temps que ventila, per tant una bona opció és un paper de cuina amb una goma per subjectar-lo i que no li toqui la llum directa del Sol. El procés de fermentació millora la digestibilitat dels aliments incrementant el seu valor nutricional, enriquint i diversificant la nostra microbiota.


Pots modificar la recepta pots canviant els anacards per ametlles pelades o meitat de cada, donar el gust que t’ agradi més posant les herbes que vulguis (farigola, alfàbrega, romaní, ...) i tinguis present que com més calor fa més ràpida va la fermentació. Prova-ho i si tens dubtes pots preguntar-me. Bon profit!


Ingredients:


300 g d’ anacards crus


250 g d’ aigua (sense clor)


1 all (opcional)


50 g de suc de llimona


1 culleradeta de sal marina sense refinar


1 cullerada d’ orenga


Preparació:


1.Posem en remull els anacards 8 hores o tota la nit.


2.Passat el temps colem els anacards amb l’ ajut del cistellet i els posem dins el vas del Thermomix® junt amb l’ aigua, l’ all, el suc de llimona i la sal. Triturem 30 seg/vel 5, amb l’ espàtula baixem els ingredients cap al fons del vas i tornem a triturar 1 min/ vel 5-10. Ens ha de quedar una crema fina.


3.Afegim l’ orenga i barregem amb l’ espàtula.


4.Aboquem el contingut del vas en un pot de vidre el suficientment gran perquè ens quedi lliure 1/3 de la seva capacitat. Tapem amb un paper de cuina, el subjectem amb una goma i deixem que fermenti a un lloc càlid (24-26ºC) on no li toqui la llum directa del Sol. Quan ha augmentat de volum (a l’ estiu unes 24 hores, a l’ hivern pot trigar una mica més), tapem hermètic i posem dins la nevera.


5.Podem menjar com un formatge cremós.