ESTOFAT DE VEDELLA AMB VERDURES I QUINOA AMB Thermomix®

#Carnes y aves 25 mayo 2018Quan utilitzem el Thermomix® per cuinar, gairebé sempre podrem aprofitar per cuinar al Varoma, d’ aquesta manera estalviem energia i temps.


Els estofats són fàcils de preparar. Només cal un sofregit (en aquest cas, ceba i all), un tros de carn que sigui ben melós (jo he utilitzat llata ja que al tenir col•lagen ens aportarà la melositat que busquem), líquid que serà la base de la salsa (jo he posat aigua però també podríem posar un brou i vi), unes verdures per acompanyar (a mi la que m’ hi va millor és la pastanaga). Aprofitant el temps al Varoma hi courem unes verdures i quinoa. En lloc de la quinoa hi podríem posar arròs amb les mateixes proporcions . Dos plats al temps d’un!


Ingredients:


300 g de ceba


2 alls


70 g d’ oli d’ oliva verge extra


800 g de llata de vedella a trossos (aprox. 3 cm)


1 culleradeta de farina


100 g de vi negre


200 g de pastanaga a rodanxes


1 culleradeta de sal


1 pessic de pebre


1 pessic de nou moscada


2 claus d’olor


350 g d’ aigua


1 carabassó a rodanxes


200 g de pèsols


120 g de quinoa


200 g d’ aigua


Elaboració:


1.Netegem la quinoa i la deixem en remull.


2.Posem dins el vas del Thermomix® la ceba, els alls i l’ oli i trossegem 4 seg/vel 5. Amb l’ espàtula, baixem les restes cap al fons del vas i sofregim 8 min/120º/gir a l’ esquerra/vel. 1.


3.Afegim la vedella i la farina i programem 5 min/120º/gir a l’ esquerra/vel. cullera.


4.Afegim el vi, les pastanagues, la sal, el pebre, la nou moscada, els claus i l’ aigua i programem 25 min/Varoma/gir a l’ esquerra/vel. cullera.


5.Mentre tant, col•loquem el carabassó i els pèsols al recipient Varoma i reservem. A la safata Varoma hi posem 4 flameres on hi repartirem la quinoa, hi afegim 50 g d’ aigua, sal i oli a cada una i reservem.


6.Acabat el temps situem el recipient Varoma i programem 25 min/Varoma/gir a l’ esquerra/vel. cullera.


7.Finalitzat el temps retirem les verdures i la quinoa per acompanyar l’ estofat, aboquem el contingut del vas i deixem reposar uns minuts abans de servir.