DUKKAH AMB Thermomix® A LLEIDA

#Salsas y guarniciones 20 febrero 2018



Potser no has sentit parlar de Dukkah, però es boníssim i estic convençuda que també t’ agradarà. És una barreja (típica d’ Egipte) de fruits secs torrats, llavors i especies; triturat grollerament i que el podrem posar a tot arreu: amanides, sopes, verdures, salses, carn, peix, .... tot aprofitant la riquesa nutricional dels seus ingredients. La recepta és molt senzilla ja que et convido a que facis tu la teva pròpia barreja partint d’ uns ingredients basics que son fruits secs, llavors de sèsam, coriandre, comi, pebre i salt. A partir d’ aquí pots afegir herbes aromàtiques (timó, romaní, ...), llavors de fonoll, anís, ... Pel que fa als fruits secs jo he utilitzat avellanes però podem utilitzat ametlles, anacards, pistatxos, ... o una barreja. De llavors també podem afegir-hi pipes de gira-sol, pipes de carabassa, sèsam negre. Ets lliure de fer el que vulguis i gaudeix-la!!!


Ingredients:


80 g de llavors de sèsam negre


40 g de pipes de carabassa


40 g de pipes de gira-sol


1 c.p. llavors de comi


1 c.p. de llavors de coriandre


1-2 pessics de pebre negre mòlt


1 c.p. d’ herbes provençals


1 c.p. de sal


100 g d’ avellanes torrades


Elaboració:


1. Posem dins el vas  les llavors, les pipes i torrem, sense el cubilet, 8 min/120º/vel 1. Deixem refredar.


2.Ara afegim el pebre, les herbes i la sal i trossegem turbo/0,5 seg/2-3 vegades. Retirem a un bol i reservem.


3.Posem les avellanes dins el vas i trossegem turbo/0,5 seg/2 vegades.


4.Afegim al bol i barregem amb l’ espàtula fins que quedi tot ben integrat. Podem guardar a la nevera en un recipient de vidre hermètic.


*c.p. cullereta de postres