COCA DE SANT JOAN DE FRUITA I CREMA AMB Thermomix® PUIGCERDÀ
#Postres y dulces 20 junio 2018
Aqui teniu una recepta ben fàcil de fer i que està bonisima !!
perfecte, per la revetlla, segur que Triomfàreu.
Animeu-vos a fer-la, us agradarà.
INGREDIENTS:
Crema Pastisera
- 110gr. de sucre
- 500gr. de llet sencera
- 40gr. de Maicena
- 3 ous
- i cull. de sucre avainillat
- 20gr. de mantega
Per la Massa
- 120 gr. de sucre
- La pell d'una taronja i d'una llimona , sense res de part blanca
- dos ous i un robell
- 80 gr. de mantega
- 65 gr. d'oli de girasol
- 140 gr. de llet sencera
- 40 gr. de llevat fresc
- 10 gr d'anis dolç
- 550 gr. de farina de rebostería
Per Decorar
- 1 ou batut per pincellar la massa
- cireres, meló i taronga confitada
- pinyons
- Per fer ; La Crema Pastissera :
- Posem en el Vas, Tots els ingredients de la crema. menys la mantega i programem 7 min. 90º vel 4.
- Afegirem la mantega i barregem 5 seg, vel 3.
-Reserbem en un Vol i el tapem amb un paper film, que toqui la crema, perque no faci crosta. Deixem refredar.
-Rentem el Vas i sequem.
Massa de la Coca
-Posem el sucre en el Vas i programem 20 seg. vel 5-7-10. progresivament.
- Afegim les pells de la taronja i la llimona, ben secas i tornem a programar 30 seg. vel 5-7-10 progresivament.
- Incorporem els ous, la mantega ( tobeta) el oli, la llet, el llevat, el anís i programem 4 seg, vel 3.
- Seguidament, 2 min, 37 gr. vel 2.
- Incorporem la farina i barregem 4 seg. vel 6.
-Seguidament, amasem 2 min. vel Espiga. ( Quedarà una massa fina i enganxosa )
-Deixem reposar en el Vas fins que la massa surti per el bocal. mes o menys 1 hora i mitja.
-Precalentem el forn a 180º i posem un recipient d'aigua o una safata amb aigua sota la safata de la coca, folrrada amb paper vegetal.
- Amb les mans untades d'oli, treiem la massa del Vas i li donem forma .
- Pinxellem la coca amb l'ou batut.
- Posarem la crema en una mànega pastisera i anem fent un reixat per sobre.
- La guernim amb els pinyons, la fruita confitada i la deixem reposar 20 mts.a temperatura ambient tapada amb un drap.
- l'Enfornem a 180º uns 20 a 23 mts. aproximadament.
- Recomanació: Posarem un recipient amb aigua sota la safata de la coca , per crear vapor, d'aquesta forma, quedarà més esponjosa.
- I ja està , la deixem refredar i ......ñam.....ñam .