COCA DE SANT JOAN DE FRUITA I CREMA AMB Thermomix® PUIGCERDÀ

#Postres y dulces 20 junio 2018


Aqui teniu una recepta ben fàcil de fer i que està bonisima !!


perfecte, per la revetlla, segur que Triomfàreu.


Animeu-vos a fer-la, us agradarà.


INGREDIENTS: 


Crema Pastisera 


- 110gr. de sucre


- 500gr. de llet sencera


- 40gr. de Maicena


- 3 ous


- i cull. de sucre avainillat


- 20gr. de mantega


Per la Massa


- 120 gr. de sucre


- La pell d'una taronja i d'una llimona , sense res de part blanca


- dos ous i un robell


- 80 gr. de mantega


- 65 gr. d'oli de girasol


- 140 gr. de llet sencera


- 40 gr. de llevat fresc


- 10 gr d'anis dolç


- 550 gr. de farina de rebostería


Per Decorar


- 1 ou batut per pincellar la massa


- cireres, meló i taronga confitada 


- pinyons 


- Per fer ; La Crema Pastissera :


- Posem en el Vas, Tots els ingredients de la crema. menys la mantega i programem 7 min. 90º vel 4.


- Afegirem la mantega i barregem 5 seg, vel 3.


-Reserbem en un Vol i el tapem amb un paper film, que toqui la crema, perque no faci crosta. Deixem refredar.


-Rentem el Vas i sequem.


Massa de la Coca 


-Posem el sucre en el Vas i programem 20 seg. vel 5-7-10. progresivament. 


- Afegim les pells de la taronja i la llimona, ben secas i tornem a programar  30 seg. vel 5-7-10 progresivament.


- Incorporem els ous, la mantega ( tobeta) el oli, la llet, el llevat, el anís i programem 4 seg, vel 3.


- Seguidament, 2 min, 37 gr. vel 2.


- Incorporem la farina i barregem 4 seg. vel 6.


-Seguidament, amasem 2 min. vel Espiga. ( Quedarà  una massa fina i enganxosa )


-Deixem reposar en el Vas fins que la massa surti per el bocal. mes o menys 1 hora i mitja.


-Precalentem el forn a 180º i posem un recipient d'aigua o una safata amb aigua sota la safata de la coca, folrrada amb paper vegetal.


- Amb les mans untades d'oli, treiem la massa del Vas i li donem forma .


- Pinxellem la coca amb l'ou batut.


- Posarem la crema en una mànega pastisera i anem fent un reixat per sobre.


- La guernim amb els pinyons, la fruita confitada i la deixem reposar 20 mts.a temperatura ambient tapada amb un drap.


- l'Enfornem a 180º uns 20 a 23 mts. aproximadament.


- Recomanació: Posarem un recipient amb aigua sota la safata de la coca , per crear vapor, d'aquesta forma, quedarà més esponjosa.


- I ja està , la deixem refredar i ......ñam.....ñam .