BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!
Home › Delegación Lleida › Montse Granollers Saltiveri › Salsas y guarniciones › Salsa de Calçots feta amb Thermomix® _ Bellpuig_Lleida_
Montse Granollers Saltiveri
BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG DE Thermomix® . Aquest bloc està pensat per compartir receptes, trucs de cuina,......., i també informacions de promocions que ofereix l'empresa. Sempre per aconseguir millorar el funcionament del Thermomix® Espero que el disfruteu !!!
¿Quieres que te llame Montse Granollers Saltiveri?
Te llamamos gratis para explicarte las ventajas de Thermomix®.
Rellena los campos para poder llamarte
¿Quieres hablar con Montse Granollers Saltiveri por Whatsapp?
Indica tu nombre y teléfono y podrás escribirme directamente
Salsa de Calçots feta amb Thermomix® _ Bellpuig_Lleida_
12 January 2022Si és temps de calçotades, serà imprescindible acompanyar els Calçots amb una bona salsa.
Per tradició els calçots es couen, posant-los en una graella, a la flama de la llenya.
Després, amb la brasa que ens quedarà, hi courem la carn, la llonganissa, cansalada, etc...
Hi ha qui també cou els calçots al forn, i també seria una opció coure'ls al varoma del Thermomix® . En aquests dos casos serà per fer-ne amb menys quantitat, si fem una calçotada els 4-5 de casa és una bona opció, o si no disposem de zona exterior per fer foc també.
Per fer la salsa necessitem escalivar els pebrots, els alls i el tomàquet. Aquest també podem fer-ho a la brasa, al forn o al Varoma. Si voleu saber com fer-ho al varoma del vostre Thermomix® podeu veure la recepta aquí
Aquí us deixo la meva recepta.
Ingredientes
- 100gr d'avellanes torrades
- 100gr d'ametlles torrades
- 1 pebrot vermell escalivat
- 1 cap d'alls escalivats
- 1 tomàquet escalivat
- 2 nyores ( posades en remull amb aigua calenta unes dues hores)
- 1 llesca de pa torrada
- 150gr de lìquid sobrant d'escalivar (també pot ser el líquid de remullar les nyores)
- 30gr de vinagre
- 15gr de conyac
- 500gr d'oli d'oliva
- 1 cullerada de pebre vermell
- sal i pebre negre
Pasos de la receta
El primer que hem de fer és escalivar el pebrot, els alls i el tomàquet
Una vegada ho tenim escalivat i a punt. Pesem l'oli dins una gerra damunt de la tapa del Thermomix i ho reservem
Ara posem al vas les avellanes, les ametlles i ho triturem 20 segons / Vel 7
Hi afegim la resta d'ingredients i ho triturem tot 15 segons / velocitat progressiva 5-10
Finalment, amb el cubilet posat a la tapa i sense programar temps, posem el selector de velocitat a V.4 i mentres anem afegint l'oli poc a poc sobre de la tapa per tal que emulsioni.
Parem el Thermomix quan s'hagi acabat tot l'oli i ja tenim la salsa a punt per servir.
D'aquesta recepta en surt molta quantitat, si us en sobra es guarda molt temps a la nevera i la podreu utilitzar per: romesco, per acompanyar verdures, per xatonada, etc...
EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®
Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.
A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.