Melmelada de figa

#Confitería y conservas 30 septiembre 2016

Es temps de figues.......i també temps per fer conserves i preparar-nos pel fred.Doncs si em porten una caixa de figues, abans que es madurin massa decideixo fer-ne melmelada, com no, amb Thermomix® .Aquí us explico el procés:

  1. Primer he rentat les figues (ja que les he posat amb la pell) i he tret el tall i alguna que altra brutícia per la part de fora.
  2. Les he pesat dins el vas del Thermomix® , (aproximadament uns 500gr )
  3. A continuació hi he posat mitja llimona sangrada (sangrada vol dir que li hem tret tota la pell, tant la part groga com la part blanca).
  4. Després hi he posat 400gr. de sucre.
  5. Tot dins el vas, ho he triturat 10" a Velocitat 7. I seguidament he programat 35' T. Varoma V. 1. 
Nota: segurament sabreu que a l'últim pas en comptes de tapar amb el cubilet, hi poso el "cestillo" per evaporar millor el líquid que fa la fruita i que quedi mes espés el resultat.Espero que us agradi.Bon profit a tothom !! Melmelada de figa