SOPA DE PEIX

#Sopas y cremas 30 noviembre 2020

T'agraden les sopes i/o cremes? A casa quan comença el fred sempre hi son presents, especialment per la nit!! Avui toca aprofitar el cap i les espines del peix, així que anem amb una sopeta de peix, que amb aquest fred entra genial i està super bona!!




Per preparar-la necessitarem:


  • 1200 g d'aigua i una mica més per cobrir les cloïsses

  • 300 g de cloïsses fresques

  • 1 - 2 culleradetes de sal

  • 200 g d'ossos de rap o congre

  • 200 g d'espines de peix blanc i cap (congre, lluç, etc.)

  • 250 g de gambes fresques senceres sense pelar

  • 150 g de porro a rodanxes

  • 120 g de pastanaga a trossos

  • 2 grans d'all

  • 1 poma pelada, a quarts

  • 100 g de ceba a trossos

  • 200 g de tomàquet triturat en conserva 

  • 70 g d'oli d'oliva

  • 6 musclos frescos nets

  • 1 llom de rap sense pell ni os (aprox. 350 g) salpebrat

  • 30 g de brandi

  • 100 g de pa dur molt cuit (del dia anterior) a trossos

  • 1 pastilla de brou de peix.


PAS A PAS:


  1. Posa en un bol les cloïsses i cobreix-les amb aigua. Afegeix 1-2 culleradetes de sal i reserva.

  2. Posa al got 800 g d'aigua, els ossos de rap, les espines i cap de peix blanc i programa 10 minuts / 100 ° C / gir invers / vel cullera. Mentrestant, pela les gambes i reserva també els caps i closques. Cola el brou a través d'un colador de malla fina i reserva.

  3. Posa en el got els caps i closques de gambes i 400 g d'aigua. Programa 7 min / 100 ° C / vel 4. Cola el fumet a través d'un colador de malla fina i reserva. Renta bé el got i la tapa.

  4. Posa en el vas el porro, la pastanaga, l'all, la poma i la ceba i trosseja 5 seg / vel 5.

  5. Incorpora el tomàquet i l'oli i sofregeix 7 min / 120 ° C / vel 1. Mentrestant, posa en el recipient Varoma les cloïsses,  i afegeix els musclos. Col·loca la safata Varoma amb el peix i les gambes, tapa i reserva.

  6. Afegeix al got el brandi i el pa i programa 3 minuts / Varoma / vel 1.

  7. Incorpora el fumet de gambes, la pastilla de brou i afegeix el brou de peix reservat fins al nivell màxim del got. Situa el Varoma en la seva posició i programa 15 min / Varoma / vel 1. Retira el Varoma. Posa el rap, les gambes i les cloïsses (amb o sense valves) en una sopera i afegeix el brou de peix restant.

  8. Afegeix al got els cossos dels musclos i tritura 1 min / vel 10. Aboca la sopa a la sopera, barreja i serveix.


*Pots substituir el rap per qualsevol peix blanc que t'agradi i les cloïses per rossellones.


Et recomano que la provis, queda espectacular i en aquest temps de fred va super bé per entrar en calor i aportar al nostre cos vitamines i nutrients !! 


Si tens qualsevol dubte a l'hora de elaborar la recepta o si encara no tens el teu Thermomix® no dubtis en contactar, estaré encantada d'ajudar-te i resoldre't qualsevol dubte!


Moltes gràcies per passar-te per aquí i llegir-me!! Fins aviat!!


Si t'ha agradat aquest contingut deixa'm un like al final ;)